Logotips d'organismes oficials

Un imponent incendi obligue a desallotjar un càmping i la Ciudad de la Carne

El foc s'ha declarat a la Punta de la Foia, molt a prop del Mas de la Creu, en plena onada de calor i després d'un mes de juny extremadament sec. El monte, un polvorí

Video Thumbnail
Un imponent incendi obligue a desallotjar un càmping i la Ciudad de la Carne
A 40 graus, en plena onada de calor i després d'una tronada seca i de vent. El Matarranya s'ha vist sorprès este dimecres per un intens incendi forestal. Passades les dos i mitja de la tarde, s'ha declarat un foc a la Punta de la Foia, al terme municipal de Vall-de-roures, just damunt del Matadero C

A 40 graus, en plena onada de calor i després d’una tronada seca i de vent. El Matarranya s’ha vist sorprès este dimecres per un intens incendi forestal. Passades les dos i mitja de la tarde, s’ha declarat un foc a la Punta de la Foia, al terme municipal de Vall-de-roures, just damunt del Matadero Comarcal. L’incendi s’ha estès amb molta força i les primeres estimacions parlen de més de 15 hectàrees de pinar cremat. Unes flames molt altes i acompanyades d’una intensa fumarada que han alertat els veïns de Vall-de-roures. El foc s’ha declarat a la vora de la Ciudad de la Carne, obligant al desallotjament de les instal·lacions de Arcoiris. També s’ha desallotjat el càmping el Roble, on precisament estaven allotjats un grup d’estudiants de Saragossa que van arribar ahir al Matarranya, integrat per 32 xiquets i 3 professors. A l’evacuació d’este grup, que va ser traslladat al pavelló de Vall-de-roures, pendent de reubicar-lo en un altre espai, hi han col·laborat cotxes privats i els vehicles de Matarraña Aventura, qui precisament esta tarde havia de fer un Scape Room amb els xiquets. L’incendi també ha fet perillar el Mas de la Creu, tot i que les flames pareixien marxar cap a l’oest, en direcció a La Portellada i Fontdespatla.

Un incendi que es podia veure des de pràcticament tot el Matarranya i que ha obligat a mobilitzar múltiples equips d’extinció forestal. Al lloc dels fets s’han desplaçat les autobombes i les quadrilles de Comarca del Matarranya, els bombers de la Diputació, quadrilles terrestres d’extinció forestal, dos helitransportades i un helicòpter de cooperació, així com agents de Protecció Civil. A les 16:56 hores d’esta tarde s’ha activat el ProCinfo en situació 1, nivell 1, i que fa menció a emergència extraordinària amb afectació a massa forestal i poblacions. Al tancament d’esta edició (tarde del mateix dimecres), el foc no estava controlat, tot i que els equips aeris i terrestres estaven treballant per a estabilitzar-lo. Des del camí de les Pedrinyeres i des de l’ermita de la Magdalena es podia veure com les flames havien arribat a la Punta de la Foia i baixaven per l’altre costat del collet. Un incendi que, per moments, ha recordat al que ara fa uns anys va afectar el Capserri, i que va avançar perillosament cap al poble. De moment no es coneix el motiu de l’incendi. Un foc que ha encès totes les alarmes en plena onada de calor, després d’una tronada seca i en un mes de juny extremadament sec al territori.

Ara bé. Este no és l’únic incendi que s’ha declarat al territori en les últimes 24 hores. A Corbera d’Ebre, les brigades forestals catalanes estaven treballant també en l’extinció d’un incendi. En les últimes 24 hores, a la Comunitat Valenciana s’han declarat quatre focs entre el Rossell i Vallibona.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans