Logotips d'organismes oficials

El càmping i la Ciudad de la Carne tornen a operar després de l’incendi declarat ahir

El foc ha afectat unes 25 hectàrees de pinar entre el Mas de la Creu i la Punta de la Foia. L'espurna d'una radial, possible causa del primer incendi important que ha patit enguany el Matarranya

L'incendi ha cremat unes 25 hectàrees de pinar, però no s'han hagut de lamentar ni danys personals ni d'infraestructures

A poc a poc, la capital del Matarranya recupere la normalitat. Després d’un dimecres d’agitació, de nervis i de pànic, les aigües tornen al riu. La ràpida resposta i el gran treball que han fet els equips de gestió forestal, tant de la Diputació, com del Govern d’Aragó i de Comarca del Matarranya, així com de Protecció Civil, Guàrdia Civil, els Bombers d’Alcanyís i els mateixos treballadors d’Arcoiris que van col·laborar en les labors d’extinció amb les cubes, el foc declarat a la Punta de la Foia, al terme municipal de Vall-de-roures, ja es done per controlat. En total, han cremat unes 25 hectàrees de pinar, en un dia que va estar marcat per temperatures extremes, superant els 40 graus de màxima a la capital comarcal. L’incendi va obligar a evacuar ahir el càmping El Roble i el Matadero Comarcal per la proximitat del foc, unes instal·lacions que avui han recuperat la seua normalitat i podien tornar a operar.

Carlos Boné és l’alcalde de Valderrobres. «No ho negarem. Ahir ho vam passar molt mal. Sobre les dos i quart ens van avisar de l’incendi. I les imatges eren, si més no, bastant preocupants. Es va generar una situació de caos i de pànic», perquè l’incendi «es va originar a escassos 30 metros dels dipòsits de propà i de Co2» de Arcoiris, amb el risc que comporte que una indústria càrnia estigue funcionant. Es va evacuar la Ciudad de la Carne, igual que el càmping, que se situe a 1 quilòmetre de la zona on es va declarar el foc. Precisament allí hi havia un grup d’estudiants de Primària procedent de Saragossa, i que va arribar dilluns al Matarranya per a passar cinc dies a casa nostra. Un grup que, tot i el desconcert de les primeres hores, finalment ha pogut continuar per la comarca. Ahir van ser evacuats per cotxes particulars i les furgonetes de Matarraña Aventura, que havien de fer un Scape Room. Van passar unes hores al pavelló, i d’allí van ser derivats a l’alberg municipal, on han passat esta nit.

Sobre esta qüestió, Isel Monclús, president de la Comarca, va relatar ahir enmig de l’operatiu que «sobre les 4 de la tarde ens han alertat que els vents podien canviar, i ràpidament hem anat al càmping en cotxes particulars i les furgonetes d’esta empresa. Els hem portat aquí al pavelló, en col·laboració amb l’ajuntament». Monclús no va amagar la preocupació pel foc, perquè «fa dies que diem que el territori està sec, estem patint tronades seques», i l’incendi es va originar en un punt de terme de molta vida industrial i turística. Des del territori reconeixen que estes temperatures extremes no són habituals, i arriben en un moment delicat, perquè ara començarà la temporada forta de la sega al Matarranya. Un incendi, el d’ahir, que per moments va recordar al que es va viure ara fa deu anys al Capserri, tant per la seua proximitat a la Ciudad de la Carne, com per estar a les portes del poble. Des del territori van enviar ànims a la gent de Corbera d’Ebre, que està patint una situació molt delicada.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans