Logotips d'organismes oficials

Declarat un incendi als Ports entre els termes municipals de Pena-roja i Vall-de-roures

Al foc s'hi han desplaçat mitjans terrestres i aeris. Al treball de tres helicòpters i un hidroavió s'hi han sumat dos hidroavions més. L'incendi s'ha originat en una zona boscosa i de mal accés

L'incendi declarat avui als Ports, amb l'ermita Sant Miquel d'Espinalbà al fons. Foto: R. Lombarte

Nou avís al Matarranya. Esta vegada, als Ports de Beseit. Sobre les 14.20 hores de la tarde s’ha declarat un incendi forestal al barranc de la Fagina, frontera entre els termes municipals de Vall-de-roures i Pena-roja de Tastavins. L’incendi s’ha declarat en una zona de pinar, damunt del cingle on descanse el Mas de Solsides. Un foc que ha fet encendre totes les alarmes perquè s’ha declarat en una zona molt mal accessible i molt boscosa i en un dia de molt de vent. Per ara, l’incendi no s’ha donat per estabilitzat, tot i que els mitjans aeris estaven fent un gran treball i al tancament d’esta edició es respirava bastant d’optimisme.

Al foc s’hi han desplaçat dos helitransportades, dos quadrilles terrestres, la BRIF del Prado (Conca), així com quatre mitjans aeris (tres helicòpters i un hidroavió) que han rebut el reforç de dos hidroavions més al final de la tarde. L’origen del foc, molt probablement, la tronada de fa dos dies. L’incendi s’ha declarat a la mateixa barrera natural entre els dos termes, i la forta garbinada de la tarde ha desplaçat les flames cap al terme de Vall-de-roures, quedant parapetat damunt d’un cingle, però cremant amb molta força. Fa escasses dos setmanes, el Matarranya ja va tindre un un primer avís de foc forestal a les portes de Vall-de-roures, damunt de la ‘Ciudad de la Carne’.

Avui, l’incendi s’ha declarat als Ports de Beseit, en una zona de gran valor natural i a cavall entre En Canader (Pena-roja), el punt més alt del Matarranya, i Sant Miquel d’Espinalbar (Vall-de-roures), una emblemàtica ermita. Sobre les 14.20 hores, el fum s’ha començat a veure des de la torre de vigilància de la Picossa. Els mitjans aeris han intervingut molt ràpid, i al tancament d’esta edició encara estaven treballant en l’extinció d’un incendi que s’ha declarat en una zona de molt difícil accés. De fet, els mitjans terrestres, que s’han desplaçat amb dos autobombes, han hagut de recórrer més de mitja hora per pistes des de Pena-roja per arribar al Mas del Raconenc.

REDACCIÓ
Mitjans