Logotips d'organismes oficials

Les mínimes cauen per davall dels -7ºC al Matarranya i hi ha avís de nevades

Alerta groga per baixes temperatures, amb una cota de neu que dimarts i dimecres baixarà als 400 metros d'altitud

Estos dies, el barranc d'en Ferri, al terme de Pena-roja, està gelat a causa de les baixes temperatures. | Foto: R. Lombarte

Ha costat d’arribar, però ja el tenim aquí. El fred s’ha assentat a la nostra comarca al llarg d’estos dies, amb unes festes de Sant Antoni bastant gelades al Matarranya. Els observatoris de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre han constatat esta caiguda rellevant de les temperatures, amb unes mínimes que ja han segut més baixes que les de tot l’hivern passat. La matinada del dissabte al diumenge ha segut la més freda del present hivern, amb unes mínimes que a dalt al Port, concretament a l’observatori de la Puntassa, va marcar una temperatura de -7.2ºC a les 8 del matí del diumenge 22 de gener. Esta passada matinada hem tingut unes mínimes més generoses i que a les cotes altes s’han situat en -6.4ºC. Però atenció a la pròxima matinada i a la del dimecres, que poden ser summament fredes al Matarranya.

De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia ha anunciat alerta groga per les baixes temperatures, i hi ha risc de precipitació en forma de neu a la nostra comarca durant la tarde d’este dimarts i també la tarde del dimecres, baixant la cota de neu als 400 metros d’altitud. Això sí. No s’esperen nevades abundants. El que sí persistirà serà el fred, amb ratxes moderades de cerç d’avui en 7 dies i unes mínimes que poden estar per davall dels 5 graus a la zona sud de la nostra comarca durant esta setmana. Si a la Puntassa s’ha baixat dels -7ºC, els altres observatoris també han registrat temperatures molt baixes. Pel que fa a l’observatori de Pena, tenim unes mínimes que la matinada del dissabte al diumenge van arribar als -0.9ºC, mentre que a Beseit s’ha arribat a unes mínimes de -2.7ºC esta passada matinada.

Pel que fa als observatoris més pròxims i que han registrat les temperatures més catxes, hauríem d’anar a Majalino, al terme municipal d’Exulve i a 1.601 metros d’altitud, on la matinada de dissabte a diumenge es va arribar a unes mínimes de -9.5ºC. També han segut bastant gelades les últimes matinades a l’observatori de Villarroya de los Pinares, a 1.358 metros (molt similar a la Puntassa), on s’ha arribat a mínimes de -7.6ºC. L’observatori oficial de l’Anglesola va marcar -8.4ºC de mínima en la matinada del dissabte al diumenge, mentre que a Herrera de los Navarros s’ha arribat a negatives de -6.8ºC. L’observatori de Massalió, per contra, estos dies no ha registrat temperatures tan baixes com les que es van viure la Nit de Reixos, i les mínimes d’estos dies no han segut negatives.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans