Logotips d'organismes oficials

El Matarranya es desperte vestit de blanc i acumule uns 20 centímetros de neu

De moment, el servei de l'Escola Infantil Sagalets està suspès en algunes poblacions pel temporal de neu, com també l'Atenció a Domicili. Problemes destacats en el subministre de llum, de telefonia i internet, sobretot a la zona alta

Video Thumbnail
El Matarranya acumula 20 centímetres de neu i registra
El Matarranya s'ha despertat avui vestit de blanc. Els més de 30 litros de precipitació que han caigut entre ahir i avui a la nostra comarca, bona part d'ells en forma de neu, ens han regalat una autèntica estampa hivernal. L'alerta taronja per neu i fred que va anunciar l'Agència Estatal de Meteoro

El Matarranya s’ha despertat avui vestit de blanc. Els més de 30 litros de precipitació que han caigut entre ahir i avui a la nostra comarca, bona part d’ells en forma de neu, ens han regalat una autèntica estampa hivernal. L’alerta taronja per neu i fred que va anunciar l’Agència Estatal de Meteorologia es va complir, i passades les cinc de la tarde les primeres volves de neu van fer acte de presència al Matarranya. Una nevada que ha arribat a cotes baixes i que va entrar per l’est, per la conca de l’Algars, sent els municipis d’Arenys, Lledó i Queretes els primers en veure la neu. El temporal es va estendre ràpidament per la conca del Matarranya, nevant amb bastanta insistència a poblacions com Vall-de-roures, Calaceit, Massalió, la Vall del Tormo, La Freixneda, La Portellada, Fórnols, la Torre i Valljunquera, per després arribar als nuclis més elevats, com són Beseit, Ràfels, Fontdespatla, Pena-roja, Torredarques i Mont-roig, i que és on s’han acumulat més centímetros de neu.

Les màquines llevaneu de la Comarca estaven preparades per al que poguere passar. Ahir per la tarde ja van fer les primeres eixides, tirant sal i baixant les cunyes en carreteres de la zona baixa del Matarranya, les primeres que es van veure sorpreses pel temporal de neu. Avui, les llevaneu del territori continuen treballant, amb la intenció de recuperar la normalitat en les carreteres. De manera provisional, i pendents que es normalitze la situació, avui s’ha suspès el servei de l’Escola Infantil ‘Sagalets’ que gestione la Comarca en algunes poblacions, com també el servei d’Atenció a Domicili i la recollida de residus ‘Porta a Porta’. Per ara no s’han donat problemes en el subministre d’aigua, però sí importants talls tant en telefonia mòbil, com també en internet i llum. De fet, i des de les 9 del matí, la zona alta del Matarranya està tenint llum però amb talls intermitents. Davant l’alerta anunciada per l’Agència Estatal de Meteorologia, el territori es va preparar per al que poguere vindre. Això sí. Preocupen les fortes gelades que es poden donar tant el dijous com divendres.

Predicció meteorològica 

La situació d’inestabilitat s’allargarà durant tot el dia d’avui, durant tota la jornada s’aniran produint ruixats, que no seran de gran importància i que seran en forma de neu en les cotes més altes. Les temperatures se situaran entre els 4 i els 8 graus de màxima. L’Agencia estatal de meteorologia ha retirat este matí l’avís taronja per risc de precipitacions per a avui.

Per a demà, tindrem les últimes fuetades del temporal. Fins a migdia encara es podria registrar alguna precipitació, la cota de neu se situarà als 800 metros. Però ja no estarem en alerta meteorològica i poc a poc el cel s’anirà aclarint. A partir de divendres i el cap de setmana s’imposarà el sol. Les màximes es recuperaran un poquet, i arribarem fins als 15 graus en algun poble. Les mínimes seguiran sent baixes quedant-se entre els 5 i7 graus negatius.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans