Logotips d'organismes oficials

Els alumnes del col·legi netegen la ribera del riu Matarranya de la brossa acumulada

L'associació Repavalde ha organitzat una jornada de sensibilització i reivindicació de la zona

Video Thumbnail
Repavalde celebra una jornada sensibilització al riu Matarranya
L'associació Repavalde, de Vall-de-roures, va organitzar una jornada de sensibilització amb els alumnes del col·legi 'Vicente Ferrer Ramos' de la mateixa localitat. La iniciativa va consistir en una xerrada de conscienciació i la neteja del riu Matarranya al seu pas per la capital de la comarca, con

L’associació Repavalde, de Vall-de-roures, va organitzar una jornada de sensibilització amb els alumnes del col·legi ‘Vicente Ferrer Ramos’ de la mateixa localitat. La iniciativa va consistir en una xerrada de conscienciació i la neteja del riu Matarranya al seu pas per la capital de la comarca, concretament, a l’altura de la gravera. Gustavo Fontcuberta, president de l’associació Repavalde, comentava que “hem concertat amb els professors de l’escola i amb els alumnes venir a fer una neteja simbòlica del riu Matarranya”. L’objectiu de l’activitat era “que es consciencien en el que és el manteniment de l’entorn del riu pròxim a la població” i, és que, segons apunta Fontcuberta, “s’hauria de fer una neteja integral de tota la zona“. Esta ha estat una neteja simbòlica perquè els xiquets i xiquetes siguen conscients que el riu es pot gaudir en el seu pas per la població.

A més, i per a completar la jornada, Jose Luis Bayot, membre de la junta i treballador en el servei contra incendis, va fer als alumnes una xerrada per a introduir-los en el manteniment de les zones de naturalesa. El president explicava que “es va fer una neteja puntual fa un mes i escaig”, però des de l’associació no els sembla suficient, “la idea és que es continue en els trams que hi ha més amunt i tot el que es puga”. Des de Repavalde recorden amb nostàlgia que “quan érem criatures ens podíem venir a banyar al riu. És un riu protegit, però això no vol dir que no es puga fer res”. I és que des de l’associació Repavalde, reclamen una riba neta i transitable, de manera que tant veïns com turistes puguen gaudir del riu Matarranya. “Tenim el riu que passa pel mig de Vall-de-roures i no podem anar per la riba ni transitar-la, volem que siga un passeig agradable“, conclou Fontcuberta.

I.A.
Mitjans