Logotips d'organismes oficials

Donen per estabilitzat l’incendi al Barranc de Segarra, al terme de Vall-de-roures

El foc s'ha declarat al voltant de les 18:30 hores i ha segut a conseqüència d'una tronada seca. Un rellampec ha impactat en un ametler, ha cremat un rostoll i les flames ràpidament s'han escampat pel pinar

L'incendi no ha causat danys humans, però ha afectat una pallissa. Foto: R. Lombarte

L’onada de calor ens ha deixat unes temperatures de rècord al Matarranya, per damunt dels 40 graus en molts municipis del territori, així com el primer disgust de la temporada en incendis forestals. I és que la tronada seca que ha arribat amb estes calors ha segut la responsable d’un incendi que s’ha declarat esta tarde al terme de Vall-de-roures. Sobre les 18:30 hores, a la zona que es coneix com el Barranc de Segarra, darrere del Puig i pràcticament a tocar del camí forestal que porte a l’ermita dels Sants, s’ha declarat un incendi. Segons relataven persones que estaven allí en eixos moments, la causa del foc ha segut un rellampec que ha impactat contra un ametler, incendiant el rostoll i entrant com una ratlla de foc cap al pinar, cremant en molta virulència. L’incendi s’ha produït just damunt de les granges de Polaco, i el fum es podia veure des de la torre de vigilància de la Picossa, des d’on s’ha alertat de l’incendi.

Al lloc dels fets s’han traslladat molts efectius, entre ells dos autobombes, les quadrilles terrestres R09 i R50, que són les que estan assignades a Vall-de-roures i a Mont-roig, efectius del Parc de Bombers d’Alcanyís, APN i també l’helitransportada d’Alcorisa. També estaven presents veïns del Matarranya, autoritats municipals i comarcals, així com voluntaris de Protecció Civil i agents de la Guàrdia Civil. També s’ha mobilitzat l’helitransportada de Peñalba, però com l’evolució de l’incendi era molt favorable, ha tornat cap a la seua estació. La ràpida resposta, tant dels efectius com dels veïns que es trobaven en el lloc dels fets en eixe moment, ha fet possible que les flames no anaren a més. Per sort, no s’han hagut de lamentar danys humans, tot i que el foc ha afectat una pallissa. A escassos 500 metros de l’incendi està la hípica, però en cap cas ha calgut desallotjar el negoci. A les 20:30 hores d’esta mateixa tarde el foc s’ha donat per estabilitzat.
(AMPLIAREM INFORMACIÓ)

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans