Logotips d'organismes oficials

Creme un generador elèctric al centre budista de Mont-roig

Al succés han intervingut bombers de la Diputació i agents forestals. Per sort, no s'han hagut de lamentar danys humans

Passades les 19.30 hores de la tarde d’ahir, es va declarar un petit incendi al centre budista de Mont-roig. La causa de l’incident va ser un generador elèctric que es va encendre, afectant la caseta de les ferramentes del retir espiritual i perdent-se tot el material que hi havia dins. Fonts de la Diputació Provincial van concretar que dins la caseta hi havia botelles de butà, dos grups electrògens, botelles de gas, així com motoserres, ferramentes i aperos que s’usen al centre budista. Al lloc del succés van anar Bombers de la Diputació per a sufocar l’incendi, mentre que agents forestals es van encarregar de controlar i refrescar el perímetre, atenent que el foc es va declarar en una zona boscosa. També es va mobilitzar un helicòpter, però que no va acabar intervenint.

El fum es podia veure des de diferents punts de la conca del Tastavins. De fet, eren perfectament visibles des de Fontdespatla i Pena-roja, com també des de la torre de vigilància de la Punta Molinera. Per sort, no s’han lamentat danys humans, tot i que la caseta afectada està just a tocar al centre budista. En aquells moments, i segons ha pogut contrastar este mitjà, al centre budista de Mont-roig hi havia diferents usuaris meditant. De fet, el generador que es va cremar estava alimentant l’aire condicionat de la sala de meditació. Des dels equips de prevenció i extinció forestal han demanat una vegada més extremar les precaucions en estos dies d’onada de calor, si bé la causa d’este foc no està associada a pràctiques al bosc. De fet, el fum va sorprendre més d’un perquè durant la tarde d’ahir no va haver tronada.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans