Logotips d'organismes oficials

L’aigua de boca de Massalió, declarada «no apta» per al consum humà una altra vegada

Apareix el bacteri 'clostridium perfringens' en les últimes analítiques d'aigua. L'ajuntament facilite aigua embotellada a tots els seus veïns

El poble va viure una situació idèntica fa unes setmanes per l'aparició d'un bacteri en les analítiques. Foto: NDM

Massalió ha declarat este matí l’aigua de boca «no apta» per al consum humà. Així ho ha anunciat l’ajuntament a través d’un bando, on s’aconselle als veïns no beure ni cuinar de l’aigua de l’aixeta per recomanació sanitària. L’aparició del bacteri ‘clostridium perfringers‘ en les últimes analítiques de l’aigua de boca ha obligat a aplicar estes restriccions, que s’esperen resoldre en els pròxims dies. Des del consistori han facilitat aigua embotellada a tots els veïns del municipi, que es podrà recollir per la cooperativa del préssec de les 12 a les 14 de la tarde.

Des del servei d’analítiques i control de la qualitat de l’aigua que gestione Comarca del Matarranya s’ha procedit a eliminar este bacteri a través d’un procés d’hipercloració. Està previst que el pròxim dilluns es facen noves analítiques. Si el bacteri es done per eradicat, es podrà beure aigua de l’aixeta a partir de la setmana que ve.

Fa unes setmanes, en concret el passat 9 d’agost, Massalió va viure un episodi paregut, desaconsellant el consum d’aigua de boca per l’aparició del mateix bacteri. Ara bé. L’aigua de boca no s’ha tallat, de manera que es pot utilitzar per a la higiene personal i per a ús domèstic.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans