Logotips d'organismes oficials

Alberto Izquierdo reclame a la DGA que “prengue la iniciativa” per executar les basses laterals del Matarranya

El portaveu del PAR a les Corts d'Aragó visite les localitats de Lledó, Fontdespatla i Pena-roja, on es reuneix amb alcaldes i regidors del territori

Alcaldes, regidors i autoritats del PAR, durant la seua visita al Matarranya. Foto: NDM

El portaveu del Partit Aragonès (PAR) a les Corts d’Aragó, Alberto Izquierdo, ha reclamat que el Govern d’Aragó “prengue la iniciativa ja” per a executar les tres basses laterals consensuades i reivindicades des de fa anys al Matarranya, unes infraestructures contemplades al Pacte de l’Aigua d’Aragó però que no van ser incloses al Pla Hidrològic de l’Ebre 2022-2027. Izquierdo va fer estes declaracions ahir de tarde durant la visita que va protagonitzar al Matarranya, on va visitar els municipis de Lledó, Fontdespatla i Pena-roja, acompanyat per alcaldes i regidors de la nostra zona, així com per diferents càrrecs orgànics i institucionals del Partit Aragonès.

A Pena-roja va coincidir amb l’alcalde del municipi, Ricardo Blanch, i va explicar que “des del Partit Aragonès el que volem posar de manifest és la necessitat imperiosa de posar en marxa unes infraestructures com són les basses laterals del Matarranya, particularment la Bassa dels Comellars al riu dels Prats, al terme municipal de Pena-roja. Per a natres són unes obres fonamentals i més en un any com este, d’una pluviometria baixíssima, en el que estem veient que molts municipis del Matarranya tindran problemes d’aigua”, va manifestar Izquierdo, abans de recordar les dificultats que estan patint també els agricultors i grangers de la zona.

El portaveu del PAR va afegir que ja fa uns anys que es va redactar l’avantprojecte de la bassa dels Comellars, i per això cal que “el Govern d’Aragó prengue la iniciativa ja, negocie amb el Govern d’Espanya, avance els diners per a la inversió, redacte el projecte definitiu de la bassa dels Comellars, parle amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i es pose a treballar”. Al mateix temps, va reconèixer que “és el govern central qui ha de finançar estes obres”, i que “no es pot permetre que el pas del temps acabe amb infraestructures necessàries com esta”. Izquierdo va entendre que “és una injustícia tremenda, i des del Partit Aragonès defensarem amb dents i ungles la construcció d’estes basses. I en primer lloc, la de Pena-roja, perquè els treballs estan més avançats”.

Per la seua part, Ricardo Blanch va dir que la bassa “permetria que hi hagués una làmina constant d’aigua al riu Tastavins i el Salt de la Portellada tindria aigua tot l’any”. Paral·lelament, va defensar que l’ajuntament està projectant una elevació d’aigües per a regadiu al municipi. La visita d’Izquierdo a la Comarca del Matarranya s’emmarque dins del projecte 731xAragó del Partit Aragonès, l’objectiu del qual és visitar tots els pobles aragonesos per a conèixer els projectes i les reivindicacions dels seus alcaldes i veïns.

REDACCIÓ
Mitjans