Logotips d'organismes oficials

Un incendi obligue a tancar les zones de bany de la Pesquera i el Parrissal

El foc s'ha declarat avui a les 10 del matí i hi han intervingut l'helitransportada d'Alcorisa, tres autobombes i dos brigades terrestres. L'incendi ja està controlat. Demà es reobriran els espais naturals

El fum, visible des de diferents punts de l'entorn de Beseit. Foto: NDM

En plena onada de calor, el Matarranya ha patit este matí un nou incident en forma d’incendi forestal. Sobre les 10 del matí, una vistosa cortina de fum ha fet acte de presència als cels de Beseit, concretament a l’entorn natural de la Pesquera. El foc s’ha originat a la vora d’un mas molt apartat i que se situe al tram final de la pista forestal de la Pesquera que discorre en paral·lel al riu Ulldemó, a uns 12 quilòmetres del poble. El fum ha mobilitzat els equips d’extinció forestal i al lloc dels fets s’hi han traslladat dos brigades terrestres, tres autobombes, així com l’helitransportada d’Alcorisa. La ràpida reacció dels mitjans forestals ha fet que l’incendi no anés a més, i a la una de migdia, aproximadament, el foc s’ha donat per controlat.

Durant els mesos d’estiu, i a causa de l’alta presència de banyistes a la Pesquera, Beseit regule la pista d’accés a este espai natural. De fet, des del precís instant que s’ha declarat el foc, l’ajuntament ha restringit l’accés a la zona de bany i els punts de control han servit per a limitar l’entrada als operatius antiincendis. De manera preventiva, Beseit també ha tallat l’accés al Parrissal. Durant el dia d’avui, els espais naturals de la població ja no s’obriran al públic, encara que des de l’ajuntament han explicat que demà es recuperarà la normalitat i es podrà entrat tant a la Pesquera com al Parrissal. De moment no se saben les causes de l’incendi, encara que tot apunte a una negligència humana.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans