Logotips d'organismes oficials

Aragó active per primera vegada el Pla Especial de Protecció Civil davant l’arribada d’una DANA

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per a esta tarde tronades intenses que anirien acompanyades de forts vents i pedra. Podrien caure fins a 30 litros de precipitació en una hora

Tota la comunitat està en alerta taronja per tempestes. Foto: AEMET

Davant dels avisos taronges que ha publicat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Govern d’Aragó ha decidit activar el Pla Especial de Protecció Civil per fenòmens meteorològics adversos d’Aragó (PROCIFEMAR) en la fase d’alerta. El pla té com a objectiu coordinar totes les actuacions, així com mantindre informades les institucions implicades i la ciutadania sobre els fenòmens meteorològics adversos que afecten l’Aragó.

Des del centre d’emergències 112 Aragón s’ha avisat totes les comarques de l’autonomia de la situació meteorològica i dels avisos taronges per pluges i tempestes emesos per AEMET, que afectaran les tres províncies aragoneses entre les 14.00 i les 23.59 hores d’avui. A través de les xarxes socials del Govern d’Aragó i del 112 Aragón també s’està difonent la previsió de meteorologia i donant consells d’autoprotecció davant dels riscos de fortes pluges i tempestes, així com la presència de pedra i de vents forts que es poden registrar esta tarde a l’Aragó. Per a demà, l’alerta baixarà a groga, i des de AEMET anuncien bastants dies d’inestabilitat per al Baix Aragó i el Matarranya que es poden allargar d’avui al dimecres de la pròxima setmana. Avui es poden acumular fins a 30 litros de precipitació en una hora.

REDACCIÓ
Mitjans