Logotips d'organismes oficials

Acaben les obres de la nova depuradora de Calaceit

El termini de 18 mesos d'execució va concloure este mes d'agost i la posada en marxa serà imminent

La planta depuradora a l’inici de les obres / Foto: MMB

Les obres l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Calaceit s’han donat pràcticament per concloses. Un any i mig aproximadament han durat els treballs de construcció del recinte davant la necessitat anterior d’ampliar el sistema que van iniciar a principis de 2019. Una obra amb un pressupost d’adjudicació d’1.765.355 euros que va rebre des del Govern d’Aragó. “Existia una necessitat real de construcció de la depuradora. Els sistemes anteriors estaven obsolets i no realitzaven la seua funció”, va explicar l’alcaldessa de la localitat, Carlota Núñez. En este sentit, va assegurar que a causa de l’existència de diverses empreses dedicades especialment a la transformació de l’oli d’oliva, la localitat genera una quantitat de residu que era inviable depurar amb el sistema anterior.

Les obres, a punt de finalitzar, van iniciar en la passada legislatura sota el comandament de l’anterior primer edil de Calaceit, José María Salsench, del Partit Popular. Actualment, l’equip de govern de Núñez s’ha limitat a seguir les bases ja instaurades del projecte. La implantació de quatre bombes, una en cada extrem del poble, per al bombament de l’aigua a la planta depuradora han suposat el moviment de terres i les obres mínimes durant este període.

La zona d’oficines de la depuradora, pendent fins al passat mes de juny, ha sigut l’últim pas que s’ha realitzat per a finalitzar l’execució de les obres. Un termini de 18 mesos que s’ha complit rigorosament des del seu inici al gener de 2018. Com a últim tràmit queda realitzar la implementació de la connexió elèctrica des de l’empresa elèctrica d’Endesa a la depuradora que tractarà les aigües dels més de 1.000 veïns de Calaceit.

Mitjans