Logotips d'organismes oficials

Acaben les obres de condicionament del col·legi

La instal·lació d'il·luminació led en l'edifici segueix les línies d'inversió en tot el municipi

Les llums són una de les prioritats del Consistori / Foto: NDM

L’Ajuntament de La Freixneda ha aprofitat la parada festiva de la comunitat educativa per a condicionar diverses obres pendents en el col·legi de la localitat. La inversió en punts principals perquè l’inici del curs siga el millor possible ha sigut una de les prioritats des del consistori, per la qual cosa s’ha actuat en la il·luminació, el pintat de sostres i columnes, la reparació de la font d’aigua i altres reparacions. A més, La Freixneda ha invertit en la instal·lació d’una caldera de reforç per a solucionar els problemes tèrmics que van patir en les instal·lacions el passat hivern.

Donada la urgència de les actuacions, l’equip de govern va optar per recórrer a fons propis. “Creiem que l’educació és un pilar fonamental als nostres pobles, un servei també important per a assentar població”, va assenyalar Frederic Fontanet, alcalde de la localitat.

Durant estes setmanes, també s’ha invertit en la il·luminació del centre educatiu. Els fluorescents de les diferents aules ara compten amb la tecnologia LED que, a més de suposar un estalvi energètic, augmenta la qualitat lumínica de les instal·lacions. En esta línia, l’Ajuntament continua apostant per la renovació d’estes infraestructures a escala municipal. Amb esta instal·lació, diversos edificis públics compten amb estes noves condicions lumíniques que també s’han incorporat a diferents estades del consistori i a monuments turístics de la localitat. Durant estos mesos La Freixneda també ha realitzat diverses proves pilot d’il·luminació LED en diverses zones de la localitat amb la finalitat d’aprofitar la subvenció FIMS amb un valor de 28.000 en la instal·lació de llums LED en la localitat. “El nostre objectiu és de moment aconseguir passar meitat municipi a esta tecnologia i que abans que acabe l’any vinent 2020 tota la il·luminació de la La Freixneda siga d’esta forma”, va admetre Fontanet.

Mitjans