Logotips d'organismes oficials

Pena-roja eixampla el carrer Tàpies i torna a empedrar la plaça d’Espanya

En total s'han invertit 90.000 euros en la reforma d'aquests espais

El mur de contenció fa de barrera entre el poble i el castell / Foto: JP

Pena-roja de Tastavins ha dut a terme durant les últimes setmanes diverses actuacions en la localitat. Una d’elles ha sigut la remodelació del carrer Tàpies, consistent prioritàriament en l’aixecament d’un mur de contenció. Situada en la part més alta del municipi, el carrer comptava amb una paret vella que era l’única barrera física i protecció en cas de despreniment entre el municipi i la zona del castell. Davant la situació, es va alçar el mur, es va eixamplar la via i es va adequar l’asfaltat del carrer per al seu posterior empedrat. “El carrer era anteriorment, en estar situada en la part alta de la localitat, era bastant estreta. Amb l’actuació també es veu millorada la circulació”, va explicar Ricardo Blanch, alcalde del municipi.

La segona fase, que comprendrà l’empedrat conforme amb les altres vies de la localitat, encara no està licitada ni el Consistori té adjudicada cap subvenció per a esta. Les dos opcions viables per a col·locar són pedra arenisca o pedra de riu, material del qual està empedrada la plaça d’Espanya, que també ha patit una modificació en les últimes setmanes. “A causa de les circumstàncies climàtiques, hem hagut d’alçar tota la pedra i tornar a empedrar-la”, va afirmar Blanch. En este sentit, les actuacions executades pel Consistori de Pena-roja han comptat amb un pressupost de 10.000 per a la reforma de la plaça i 80.000, provinents d’una ajuda econòmica, per al carrer Tàpies.

L’Ajuntament comptarà amb cinc ajudes d’eficiència energètica que suposaran la disminució del càrrec en factures energètiques que podran reduir gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Les subvencions del FITE per a actuar en la guarderia local hauran d’esperar a pròximes convocatòries atés que de moment el Consistori no compta amb esta adjudicació.

Mitjans