Logotips d'organismes oficials

La variant de Valljunquera estarà acabada abans del pròxim any

Amb el nou pla de carreteres, s'escometrà a uns 122 quilòmetres de manteniment i 22 quilòmetres d'asfaltat amb més de 80 màquines repartides pel territori provincial

Rando Valljunquera
Rando va ser el pregoner de les festes de Valljunquera / Foto: P. Viver

Este divendres i amb la visita oficial del President de la Diputació Provincial de Terol, Manuel Rando, a Valljunquera amb motiu del pregó de les Festes Majors, es va fer oficial la notícia de la pròxima actuació en la via TE-V-3003 que connecta la localitat amb la N-420 d’Alcanyís a Calaceit.

Més de 175.000 euros seran necessaris per a condicionar el ferm d’esta via que, a pesar que va ser remodelada fa uns anys, patix el desgast de, sobretot, molts vehicles pesants que van deixar de transitar per la localitat. En total, 2,5 quilòmetres i uns 17.500m² d’asfaltat calent que es preveu que puguen evitar les condicions meteorològiques que porta la tardor. “Necessitem 15 dies hàbils d’exposició pública i a partir del 22 d’octubre podrem veure ja les màquines en les carreteres”, va assegurar Manuel Rando, president de la institució provincial.

Una carretera que servix com a eix vertebrador i d’unió de la part nord del territori amb el centre comarcal. La variant que va evitar el pas per Valljunquera fa ja uns anys comunica a La Vall i Massalió amb les localitats de Valljunquera i La Freixneda i fins i tot molts dels qui es desplacen a la capital comarcal.

Durant el seu discurs, Rando va insistir en els seus principals objectius des de l’inici d’esta legislatura el mes de juliol passat. “Des del meu primer discurs fins hui he reivindicat les connectivitats i l’objectiu de la Diputació serà traure el suficient finançament per a tindre connectivitat en cada municipi, així com millorar les carreteres i els camins tan importants per a màquines i ramaderies”, va explicar el president. Amb el nou pla de carreteres, s’escometrà en uns 122 quilòmetres de manteniment i 22 quilòmetres d’asfaltat amb més de 80 màquines repartides pel territori provincial.

El discurs oficial que va servir per a obrir les festes de Valljunquera va ser el primer pregó oficial que va oferir Rando des de la seua investidura com a president. Un discurs carregat d’optimisme que va assegurar “és un honor que el primer pregó que haja donat a les gents de Terol haja sigut al Matarranya i a Valljunquera”. Durant la seua intervenció, el president va reivindicar els avantatges de la nostra província. “És la que més pobles té sota el segell Pobles Més Bonics d’Espanya, té llegendes, patrimoni cultural material i immaterial, un medi ambient increïble, moltes possibilitats en turisme i en indústria agroalimentària”, va assegurar, al que va afegir que en concret la comarca del Matarranya és un clar exemple per a altres comarques de la província. “A la comarca del Matarranya heu aconseguit i esteu aconseguint el que tots els terolenques hem d’aconseguir: una marca que exportar i un lloc desitjat per a viure. Esta terra es reconeix i s’admira, el Matarranya està aprofitant les seues potencialitats i recursos no solament cap a l’exterior, sinó formant un vincle”. En este sentit, va agrair al també present Rafael Martí, president de la institució comarcal, pel seu treball en una zona exemple de com es vertebren els pobles i de com s’oferixen serveis bàsics a la població. Una població que, encara que va reconéixer que la vida del medi rural és molt criticada, “jo estic encantat d’haver viscut tota la meua vida en un poble. M’agradaria que estos xiquets consideren la possibilitat de fer la seua vida lluny del seu poble com una opció, però mai com una obligació“.

PAULA VIVER
Mitjans