Logotips d'organismes oficials

La Portellada instal·la plaques solars al col·legi

L'actuació té un pressupost de 11.157 euros dels quals un 40% serà finançat per fons públics i la resta per una subvenció dels fons europeus FEADER 

La Portellada està centrat en millorar l’eficiència energètica de la localitat. / Foto: PVS

Des de fa diversos anys i seguint la línia de la passada legislatura, l’Ajuntament de La Portellada està centrat en millorar l’eficiència energètica de la localitat. El pla comprén diverses actuacions com la instal·lació de la planta fotovoltaica a la captació hídrica, la implantació de calderes de biomassa als edificis públics i la millora de l’enllumenat públic mitjançant llums LED. Actualment l’Ajuntament està instal·lant plaques solars a l’escola municipal.

“Pretenem estalviar diners en la factura de la llum i al seu torn buscar una fórmula de compensació per a la producció fotovoltaica respecte al consum energètic del col·legi”, va explicar el secretari del Consistori municipal, Antonio Albesa. L’actuació se subvencionarà mitjançant fons europeus del programa FEADER que comprendrà un 60% del total de la inversió. L’actuació compta amb una potència de 10 kW i un pressupost de 11.157 euros dels quals un 40% serà finançat per fons públics.

Les plaques ja estan instal·lades a falta de connectar des de la instal·lació fotovoltaica al sistema de xarxa del col·legi, que es preveu que estiga finalitzat aquest mes d’octubre. “Un cop puguem consumir electricitat de les plaques, volem aprofitar l’excés de producció de llum per compensar-los per no consumits, encara que s’espera un llarg procés burocràtic amb l’empresa”, va assegurar Albesa.

PAULA VIVER
Mitjans