Logotips d'organismes oficials

Una nova oficina de turisme municipal per Vall-de-roures

La iniciativa, que a priori havia de dur-se a terme l’any que ve, ha arribat de la mà de la nova campanya de Ferrero Rocher

La oficina estarà ubicada a l’encreuament de l’avinguda Hispanitat amb l’avinguda Corts d’Aragó / Foto: NDM

Les obres d’adequació de la propera oficina de turisme de la capital del Matarranya porten ja diverses setmanes en marxa. L’encreuament de l’Avinguda Hispanitat amb l’avinguda Corts d’Aragó, un dels punts pel que més visitants passen de Vall-de-roures, serà la ubicació d’aquesta nova oficina que dotarà als turistes d’informació de la localitat.

Un projecte que formava part del programa electoral del Partit Popular dels passats comicis i que Carlos Boné, actual alcalde de Vall-de-roures, ha tirat endavant només 5 mesos després. “Vam creure que es podia fer més pel nostre municipi, sobretot tenint en compte que la nostra comarca cada vegada té un major turisme”, va assegurar l’alcalde. L’augment continu de viatgers que arriben al Matarranya va desembocar en una decisió unívoca de l’aposta pel turisme local, la promoció turística i la creació d’aquesta oficina per actualitzar la informació del municipi i distribuir-la en els diferents canals de xarxes socials i aplicacions informàtiques.

La nova oficina de turisme, situada al encreuament, ha patit una rentada de cara durant les dues últimes setmanes, en la mesura del possible, esperen que en una setmana estiga obert al públic amb uns serveis mínims que pretenen anar millorant. La informació que es proporcionarà, incentivarà el turisme local, sempre amb la vista en l’augment del turisme comarcal, ja que un alt nombre de visitants dediquen les seues visites a recórrer el Matarranya per complet.

La inversió necessària ha estat mínima i els recursos necessaris de moment els assumirà el consistori i es dedicaran al lloguer del local i l’ampliació de la jornada laboral d’un tècnic municipal. Així i tot, la inversió revertirà en la creació d’una borsa d’ocupació per cobrir el lloc amb un perfil de graduat en turisme amb coneixements en idiomes.

La iniciativa, que a priori havia de dur-se a terme l’any que ve, ha arribat de la mà de la nova campanya de Ferrero Rocher. La capital matarranyenca lluitarà per aconseguir de nou un Nadal especial amb la il·luminació de la coneguda marca de bombons i, fins i tot, poder retransmetre les Campanades televisives de Telecinco. “És una bona fórmula fer que tots els que passen per Vall-de-roures durant aquest mes i mig ens ajuden i col·laboren per aconseguir l’objectiu final“, va explicar Boné, “el 2013 ja vam ser els protagonistes de la campanya de Nadal de Ferrero i va suposar un abans i un després pel que fa a nombre de visitants, per tant, creiem que tenir aquesta porta oberta és una oportunitat única”. El municipi podria ser el guanyador mitjançant els vots a la pàgina web oficial de la marca www.ferrerorocher.es en el seu 30 aniversari.

Vall-de-roures ja compta amb una altra oficina de turisme, aquesta de l’entitat comarcal i que proveeix d’informació turística sobre els 18 municipis del Matarranya. Tot i situar-se a la capital, i malgrat que un gran percentatge d’afluència arriba a la recerca d’informació sobre la localitat, l’oficina d’informació turística situada a la seu de la Comarca del Matarranya, està destinada al viatger interessat a conéixer tot el territori.

PAULA VIVER
Mitjans