Logotips d'organismes oficials

El retaule de l’església de Queretes i tot el seu interior ja es poden contemplar des de fora

En un futur, des del consistori, pretenen implementar alguna millora lumínica que augmenti la qualitat de la visió externa

L'interior de l'església es pot veure des de fora / Foto: S.Colomé

L’Església Parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu de Queretes ja està una mica més a prop de tots els turistes. L’Ajuntament de la localitat ha habilitat el rebedor a aquest espai de culte per als que acudeixin a la localitat com a turistes puguin gaudir de l’obra arquitectònica sense requerir un guia per a això. “Tots els visitants que passaven pel centre d’informació sempre ens demanaven poder visitar el temple”, així ho va relatar Fernando Camps, alcalde d’aquest municipi. Les noves obres s’han centrat en el canvi dels porticons de rebedor i en la instal·lació de dues vidrieres que permeten la vista del retaule de el temple des de l’exterior. “La inversió ha estat mínima que ha consistit en la restauració de les portes, però és més el servei demandat”, va assegurar Camps.

En un futur, des del consistori, pretenen implementar alguna millora lumínica que augmenti la qualitat de la visió externa fora dels moments litúrgics. L’alcalde va assegurar que des de la restauració de la coberta sempre s’ha plantejat l’obertura del temple als visitants però que de moment no està habilitada. “El turisme és molt més afluent que anteriorment i ens agradaria poder arribar a una obertura i visita de l’església encara que fos els caps de setmana al llarg d’aquesta legislatura”, ha sentenciat.

PAULA VIVER
Mitjans