Logotips d'organismes oficials

El pont vell de Pena-roja continua en risc per un esvoranc al pilar central

Ni la Diputació provincial de Terol ni el Govern Aragonés encara no han donat a l'ajuntament cap solució per reparar el forat

Video Thumbnail
20200110 pont pnrj
A finals de l'estiu passat saltaven totes les alarmes a Pena-roja de Tastavins per l'estat en què es trobava l'antic pont de la carretera. Es va detectar un important forat al peu d'un dels pilars que posava en perill tota l'estructura. Gairebé mig any després encara no s'ha actuat i des de l'ajunta

A finals de l’estiu passat saltaven totes les alarmes a Pena-roja de Tastavins per l’estat en què es trobava l’antic pont de la carretera. Es va detectar un important forat al peu d’un dels pilars que posava en perill tota l’estructura. Gairebé mig any després encara no s’ha actuat i des de l’ajuntament reclamen una intervenció urgent per evitar que una riada acabe emportant-se el pont.

L’any 2000 una gran avinguda del riu Tastavins va destruir la meitat de l’antic pont de pedra de Pena-roja. En aquella ocasió la catàstrofe va vindre per un mal disseny del nou pont que es va construir per desviar el pas dels cotxes. Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja rememorava  el que va passar: “tenim el record de l’any 2000, que per una mala planificació del pont nou, se va endur pràcticament la meitat del vell i ja no es va reconstruir com estava. I ara passarà el mateix, anirà el pont a terra“.

Des de l’ajuntament tenen por que es torne a repetir la història. Per això quan un agent de la natura els va avisar de l’esvoranc que patia el pilar central ho van comunicar ràpidament a les administracions pertinents, però encara no han rebut cap resposta per revertir la situació. “Ho vam ficar en coneixement de Patromini, que és el propietari del pont, i de la Direcció General d’Aragó, però aquest ens van dir que no era cosa d’ells que era questió de carreteres. De la Diputació provincial de Teruel no hem tingut resposta i de Patrimoni tampoc“, es lamentava Blanch.

El Tastavins és un riu d’avingudes, a l’estiu, quan es va descobrir el forat baixava gairebé sec, ara amb les pluges de la tardor té un cabal més regular, però el perill està en el fet que es produïsca un fort temporal provoque una gran crescuda.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank