Logotips d'organismes oficials

Lorenzo Silva estarà a Vall-de-roures el dia 25 de gener al VII Festival Aragó Negre

El gènere negre serà l'eix central de les diverses activitats programades del 24 a el 31 de gener

El Festival Aragó Negre és la major i més rellevant cita cultural a Aragó. / Foto: NDM

El Festival Aragó Negre és, sens dubte, la major i més rellevant cita cultural a Aragó. Un esdeveniment en el qual participen els principals i més reconeguts autors i literats nacionals i internacionals. Grans figures, grans best-sellers, en definitiva, grans literats, han col·laborat en fer del FAN una cosa única a Espanya. Més de 300 activitats es desenvoluparan en les tres capitals aragoneses i en altres municipis d’Aragó com Calatayud, Pina de Ebro, Daroca, TausteUteboGelsaCalamocha, Vall-de-roures, Borja, María de Huerva, AlcañizCadreteFuentes de Ebro o CalamochaLeciñena, San Mateo de Gállego, MonegrilloBenasque y Estadilla. Totes les participacions amb un clar objectiu: la descentralització i l’aposta per una cultura de màxima qualitat que arribe a tots i a cadascun dels aragonesos.

Després de sis edicions, la setena arribarà a Vall-de-roures un any més. Aquest any, la temàtica de festival versarà sobre esperits i espies. La seu albergarà trobades amb autors, contacontes, un cinefòrum, i l’estrella de l’edició, el II Concurs de Microrelats Aragó Negre amb l’assistència de Lorenzo Silva. Aquest escriptor espanyol reconegut internacionalment per les seues novel·les policíaques presenciarà el lliurament de premis d’aquest concurs. L’autor ha signat obres com ‘L’alquimista impacient’ o ‘La marca del meridià‘, tots dos reconeguts amb un premi Nadal i un premi Planeta.

Durant el matí de dissabte 25 de gener, el Saló de la Casa de Cultura de Vall-de-roures acollirà el lliurament dels premis de les categories juvenil i adulta. Després, Lorenzo Silva realitzarà una xerrada-col·loqui sobre la novel·la negra espanyola, gènere sota el qual ha signat els seus llibres més exitosos. En la seua intervenció, Silva també signarà exemplars de les seues obres i l’esdeveniment estarà acompanyat per una degustació del Celler Venta d’Aubert.

La primera edició del concurs va tenir lloc al gener de 2019 amb un reeixit resultat que ha propiciat la segona edició del concurs que ha ampliat les seues bases per a poder albergar noves categories juvenils i infantils. Els premis de les dues categories infantils es lliuraran en l’acte del 24 de gener a la Biblioteca Municipal de la localitat.

El tema del festival d’aquest 2020 s’obre a aquest públic que participarà per primera vegada en el concurs de relats curts, concretament de fins a un màxim de 150 paraules. Els premis es repartiran en les quatre categories amb tres premiats en cadascuna. Els actes se succeiran durant l’últim cap de setmana de gener que fomentarà la lectura i apostarà per l’activitat literària amb actes com el contacontes per als més petits.

La projecció de la pel·lícula ‘Los sin nombre’, dirigida per Jaume Balagueró tindrà lloc el diumenge 26 de gener acompanyada per una posterior tertúlia a càrrec de Roberto Sánchez, Doctorat en Història de l’Art per la Universitat de Saragossa i crític cinematogràfic a Aragón Ràdio. El dia 31 de gener clausurarà els actes a la seu de Vall-de-roures amb una doble presentació literària.

REDACCIÓ
Mitjans