Logotips d'organismes oficials

El Festival Aragón Negro va portar a Lorenzo Silva a Vall-de-roures

La jornada va començar amb l'entrega dels premis del segon 'Concurs de microrelats Aragón Negro'.

Video Thumbnail
Aragon Negro Vall de roures
El Festival Aragón Negro és una de les cites culturals més importants de la comunitat. Es tracta d'un esdeveniment literari, que s'estén per tota la geografia aragonesa, i on participen els principals autors especialitzats en el gènere negre del moment. A Vall-de-roures es va obrir la 7a edició amb

El Festival Aragón Negro és una de les cites culturals més importants de la comunitat. Es tracta d’un esdeveniment literari, que s’estén per tota la geografia aragonesa, i on participen els principals autors especialitzats en el gènere negre del moment. A Vall-de-roures es va obrir la 7a edició amb la presència de l’escriptor Lorenzo Silva i l’entrega dels premis del segon ‘Concurs de microrelats Aragón Negro’.

La Casa de la Cultura de Vall-de-roures va acollir l’acte principal del festival Aragón Negro al Matarranya. La jornada va començar amb l’entrega de premis del concurs de microrelats, on es van llegir els textos guanyadors. En la categoria juvenil va guanyar el relat ‘Desayunos misteriosos’ de Ángela Boné en segon lloc ‘Un viaje en el tiempo’ de María Boné. En adults els premiats van ser Sonia Ferrás amb ‘De noche en el calvario’, Ramon Obiol amb ‘Un falso espionaje’ i Franacisco Javier Samauri amb ‘¡Qué nos oigan los magos!’ de Franacisco Javier Samauri.

Seguidament va tindre lloc la xerrada col·loqui sobre novel·la negra espanyola a càrrec de Lorenzo Silva. Aquest escriptor reconegut per les seues històries policíaques va donar les claus del perquè aquest tipus de llibres s’han enfilat, en els darrers anys, fins a les primeres posicions en les llistes dels més venuts. Fins a l’acte inaugural s’hi va acostar un bon grup de públic que va poder conversar amb l’autor de reconegudes novel·les policíaques com ‘L’alquimista impacient’ o ‘La marca del meridià’.

Aragón Negro té la vocació arribar a tothom, per això també s’han programat activitats per a xiquets i de diferents arts culturals, com el cinema, però sempre en la base del gènere negre. Per tancar el festival aquest divendres, dia 31,  a les 19.00h. al saló de la Casa de Cultura es presentaran els llibres ‘Reikyavik’ de Pablo Sebastiá i ‘Viaje a la locura’ de Manuel González.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans