Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures habilita una app per comunicar els desperfectes després del temporal

L'Ajuntament de Vall-de-roures presenta Línia Verda, un nou servei de comunicació d'incidències a través d'una aplicació mòbil.

L'alcalde d'aquesta localitat, Carlos Boné, va presentar aquesta eina a la sala de plens. / Foto: J. Puig

Després dels efectes del temporal ‘Glòria’ a la capital del Matarranya, l’Ajuntament de Vall-de-roures s’uneix als més de 450 municipis que a escala nacional disposen del servei Línia Verda. A través d’aquest canal de comunicació directa, els veïns poden posar en coneixement del consistori aquells desperfectes que detecten a la seua localitat. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l’Ajuntament pretén conéixer les necessitats del municipi i així, poder donar solució a les qüestions comunicades, sobretot després del recent temporal, ja que els efectes encara no es coneixen del tot.

Per fomentar l’ús, l’alcalde d’aquesta localitat, Carlos Boné, va presentar aquesta eina a la sala de plens amb Esther Fidalgo, portaveu de Línia Verda. Junts van explicar que, per utilitzar aquest nou servei, cal procedir a la descàrrega gratuïta de l’APP Línia Verda, disponible per a Android i iOS. Un cop enviada la incidència, el personal de l’Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat, iniciant-se els tràmits per donar solució a la incidència detectada. El ciutadà al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produïsca un canvi en l’estat d’aquesta. “Ens servirà tant als usuaris com a l’Ajuntament per tenir un municipi molt millor, de manera que com més persones la descarreguen, més útil serà”, va afirmar l’alcalde. Les incidències que es comuniquen les reben directament els tècnics que actuaran en el mínim temps possible.

A través de Línia Verda, l’usuari també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental i, en un termini màxim de 24 hores, tindrà resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de forma completament gratuïta. Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta eina és l’enviament de comunicacions informatives per part de l’Ajuntament als ciutadans que així ho desitgen, com el tall de trànsit d’un carrer, l’horari de determinats espectacles municipals, o el tall d’aigua o llum que es puga produir en qualsevol punt.

Des del passat 31 de gener, l’aplicació està en ús oficial i qualsevol persona pot fer-ne ús. L’Ajuntament de Vall-de-roures anima els veïns de la localitat a utilitzar el servei Línia Verda. A través de la implantació d’aquest servei i gràcies a una important participació ciutadana, pretén aconseguir un municipi que complisca amb les expectatives de benestar social dels seus veïns.

PAULA VIVER
Mitjans