Logotips d'organismes oficials

La directora de Canvi Climàtic de la DGA veu el Porta a Porta com un model a seguir

Aquest dilluns Marta de Sants va visitar el sistema de recollida de residus a Pena-roja de Tastavins

Video Thumbnail
Visita porta a porta
La directora general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern d'Aragó, Marta de Santos, ha visitat aquest dilluns el sistema pilot de recollida selectiva de residus Porta a Porta i la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins. Aquest projecte és pioner en recollida de residus a Aragó

La directora general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern d’Aragó, Marta de Santos, ha visitat aquest dilluns el sistema pilot de recollida selectiva de residus Porta a Porta i la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins. Aquest projecte és pioner en recollida de residus a Aragó i, tal com ha assenyalat de Sants, pretén implantar-se en la major part del territori pels seus resultats.

De Santos ha manifestat que des del Govern d’Aragó un dels reptes més importants d’aquesta legislatura és aconseguir el canvi en el model de recollida de residus per evitar les grans tones que s’amunteguen als abocadors municipals de tota la comunitat. En aquest sentit, la institució ha pres com a referència dos projectes, d’entre els quals destaca el Porta a Porta de la Comarca del Matarranya, com a exemple per imitar i posar en coneixement aquestes pràctiques a l’Aragó. “La nostra intenció és ajudar-los i posar en coneixement aquestes bones experiències que existeixen, aconseguint diners per ajudar en aquest canvi”, va explicar la directora general, que ha afegit que “aquesta zona ha sabut avançar-se a les noves exigències que han de venir” i que podrien estar ja vigents en un parell d’anys per quan Aragó haurà hagut de “fer un canvi substancial”.

Actualment les subvencions europees i ministerials són una porta a l’adaptació cap a les noves polítiques normatives que aposten pel canvi de models i tenen com a finalitat última el reciclatge i evitar sancions en municipis. Des del Govern d’Aragó, De Santos va assegurar que “estem treballant en aquestes ajudes perquè el moment és ara i no només és important per al medi ambient, sinó que aquestes inversions també suposaran un estalvi a llarg termini

Durant la seua visita, en què van estar presents diversos representants i consellers comarcals, la directora va voler felicitar els responsables comarcals, particulars i al territori per una iniciativa que “s’adapta perfectament als petits municipis, una realitat del territori aragonés”.

PAULA VIVER
Mitjans