Logotips d'organismes oficials

Mont-roig, La Portellada i Arenys de Lledó aproven els seus pressupostos per al 2020

Els municipis del Matarranya van aprovant els seus contes, marcats pels ajustos i els ajuts.

L'estat de la roca de 'La Mola' és una de les principals preocupacions per la corporació municipal de Mont-roig. / Foto: M. Jiménez

La Portellada rep subvencions locals, provincials i europees

Els pressupostos de La Portellada per a aquest 2020 compten ja amb l’aprovació de la corporació municipal. Des de fa uns mesos el consistori va decidir destinar els seus romanents en els projectes més sol·licitats tot i que ara els efectes del temporal Glòria han modificat les primeres previsions.

Majoritàriament, els comptes de la localitat subsisteixen gràcies a l’aportació de fons de diverses subvencions i administracions estatals. El programa FEADER, un projecte subvencionat pel FITE, una subvenció europea i un projecte aprovat per Omezyma en anys anteriors lideraran els projectes principals.

Durant aquest 2020, La Portellada destinarà 15.000 euros de fons europeus en la instal·lació 10 punts de connexió sense fils a la localitat. Les energies renovables són un altre dels punts pendents que pretenen desenvolupar gràcies a la instal·lació de dues fotovoltaiques, una per a l’autoconsum del col·legi de la localitat i una segona destinada al bombament de la captació d’aigua de boca. El poliesportiu de la localitat, afectat per la borrasca, també forma ja part dels plans de l’Ajuntament.

Mont-roig sol·licitarà consolidar ‘la Mola’ i actuar en la depuradora

Mont-roig tira endavant amb l’aprovació dels seus pressupostos projectes que donen continuïtat a les actuacions del consistori en l’any anterior. Un pressupost que des de l’alcaldia cataloguen com a “molt limitat” i per al qual es necessiten ajudes econòmiques. Dels més de 300.000 euros de pressupost municipal, uns 200.000 es destinaran a despeses corrents. Amb la resta, se sol·licitarà consolidar ‘la Mola’ i actuar a la depuradora.

L’estat de la roca de ‘La Mola’ és una de les principals preocupacions per la corporació municipal després de la nevada causada per la borrasca ‘Glòria’. Una inversió que requeriria una gran partida pressupostària que conservaria el seu valor simbòlic i allunyaria a la localitat de qualsevol risc de despreniment. Els romanents destinats a situacions d’emergència s’invertiran en els desperfectes del temporal a l’espera de poder ampliar la partida.

Arenys de Lledó construirà les seues piscines municipals

Els pressupostos de la localitat d’Arens ascendeixen aquest any a un total de 310.040€ “una quantitat assequible per al nombre d’habitants i la magnitud del nostre municipi”, va explicar Xavi Cortés, després d’haver augmentat els comptes gràcies a una subvenció del FITE de gairebé 90.000 que es destinaran a la construcció de les seues piscines municipals. La primera fase de construcció ja compta amb el capital requerit per executar-se. L’ajuntament de la localitat espera ara a licitar i executar unes obres que solucionaran la manca d’una zona de bany en el municipi.

Mitjans