Logotips d'organismes oficials

Queretes cantarà jotes des dels balcons en agraïment als sanitaris

La cita serà cada dia a les 8 del vespre i durarà fins que s'acabe el confinament

El Festival jota-balcó vol amenitzar el confinament als majors de la localitat. / Foto: NDM

El municipi de Queretes està disposat a amenitzar la quarantena de tots els seus habitants. Seguint amb una de les iniciatives més secundades en tot el panorama espanyol, Queretes també eixirà als balcons, però de manera diferent. Sanitaris, farmacèutics, personal de supermercats i qualsevol treballador que complisca amb la seua labor durant aquests dies són homenatjats cada vespre a les 20.00 des de tots els balcons. Els aplaudiments uneixen a aquesta hora a una societat que lluita dia a dia des de fa una setmana enfront del coronavirus.

Queretes ha anat més enllà amb aquesta iniciativa. El municipi va ser un dels primers a pronunciar-se la setmana passada per a demanar que els qui visqueren en les grans ciutats no tornaren al poble perquè podien ser possibles portadors del virus a aquests municipis en els quals resideixen els majors. És ara quan la localitat ha llançat una nova iniciativa “guardant tot el respecte als afectats, aplaudint a tots els serveis relacionats amb l’alimentació i primeres necessitats i als serveis sanitaris” que consistirà a cantar jotes als balcons de la localitat a les 20.00 de cada dia per a “posar una mica d’alegria als nostres estranys, monòtons i tristos dies de quarantena”.

El Festival jota-balcó recuperarà així cançons tradicionals que han entonat els veïns de Queretes durant tota la vida per a, a més, fer més amé el confinament als majors de la localitat.

REDACCIÓ
Mitjans