Logotips d'organismes oficials

Torredarques podria quedar-se sense els seus serveis bàsics habituals

L'alcalde de la localitat està al Brasil a l'espera de poder tornar a Espanya

Cartell d'un establiment a Pena-roja de Tastavins / Foto: M. Jiménez

Les localitats amb menor població del Matarranya són les majors afectades per l’alerta global. Els serveis bàsics, que normalment tenen diverses vegades a la setmana, comencen a tremolar. El municipi de Torredarques és un d’ells. L’Ajuntament de la localitat va prendre la decisió de tancar el bar abans que es declarara l’Estat d’Alarma a escala nacional, però el subministrament d’aliments és un dels assumptes més complicats ara en el municipi.

L’única botiga que tenen a Torredarques habitualment està oberta al públic solament una hora al dia. El pa el porten a la localitat tres vegades per setmana. Amb la nova situació “és el que més ens preocupa”, va explicar una de les regidores, Yaiza Bonet. Davant les noves mesures de protecció enfront de la pandèmia, els propietaris de l’establiment van prendre la decisió d’obrir un dia a la setmana i de no tornar a reposar els aliments de primera necessitat una vegada haurien arribat a la fi d’existències, segons la representant de l’ajuntament. “Algo que natres vam veure com a inadmissible en esta situació”, Bonet, que juntament amb un altre membre de la corporació municipal s’estan organitzant per a prestar ajuda a les famílies de persones majors que no poden desplaçar-se. El servei de farmàcia s’ha mantingut amb la mateixa freqüència.

Una situació també complicada per a la corporació municipal. Actualment, Juan Carlos Arrufat, alcalde de la localitat es troba a l’estranger i es desconeix quan podrà tornar.

REDACCIÓ
Mitjans