El servei de teleassistència de la Diputació de Terol atén els usuaris pendents d’instal·lació
L'ampliació de la inversió en teleassistència respon a les mesures recollides en Decret llei 1/2020 del Govern d'Aragó.
La Diputació de Terol ha estès el servei de teleassistència als usuaris que estaven pendents de la instal·lació de nous dispositius. Els titulars de 45 expedients que es trobaven en tramitació quan va entrar en vigor l’Estat d’Alarma es beneficien des d’aquesta setmana d’un seguiment diari a través del telèfon, després de l’acord al qual ha arribat la institució provincial amb Creu Roja Espanyola, entitat prestatària del servei de teleassistència, pel qual ha contractat a una persona més per a mantenir contacte directe amb aquests usuaris.
L’ampliació del servei de teleassistència respon a les disposicions del Decret llei 1/2020 del Govern d’Aragó, pel qual s’adopten mesures urgents per a respondre a l’impacte generat pel COVID-19 a la Comunitat Autònoma d’Aragó. L’articulat del Decret recull fórmules extraordinàries que permetran assumir la inversió que suposa aquesta extensió.
La diputada de Serveis per a la Tercera Edat, Rosario Pascual, ha apuntat que “des que va començar l’Estat d’Alarma vam mostrar la nostra preocupació per reforçar el servei de teleassistència i la traslladem a Creu Roja, que va augmentar la periodicitat de les crides. Al principi, ateses les recomanacions sanitàries, paralitzem el pla d’ampliació de dispositius de teleassistència que teníem previst iniciar de manera immediata però ara, amb el suport pressupostari el Govern d’Espanya i el Govern d’Aragó, hem decidit oferir un servei als usuaris que s’havien quedat en espera i encara no tenien connexió”.
Les degudes precaucions sanitàries pel virus COVID-19 davant la població de risc continuen desaconsellant entrar als domicilis de les persones majors per a instal·lar els dispositius de teleassistència. Però, des d’aquest dilluns, aquests usuaris reben per part de Creu Roja Espanyola una crida diària i tenen la possibilitat de sol·licitar ajuda per a tasques quotidianes o per necessitats de medicació.
A més, ha assenyalat la diputada Rosario Pascual, “mitjançant un conveni sol·licitat a l’Institut Aragonès de Serveis Socials, tots els expedients de teleassistència que arribin en aquests dies a la Diputació des dels serveis socials comarcals per situacions de vulnerabilitat seran atesos”. La diputada de Serveis per a la Tercera Edat ha explicat que l’ampliació definitiva del servei, amb el qual es pretenia arribar a 600 usuaris més durant el 2020, començarà quan es donin les condicions de seguretat necessàries per als nous usuaris.
Amb aquesta ampliació, el servei de teleassistència de Diputació de Terol atén ja a més de 1.700 usuaris. Des que va començar l’Estat d’Alarma, els que ja comptaven amb el dispositiu de connexió reben el doble de crides de seguiment de les quals rebien abans. A més d’interessar-se pel seu estat, xerrar o solucionar les seves necessitats, els operadors també els recorden les mesures necessàries per a evitar el contagi del COVID-19.