Logotips d'organismes oficials

Els bombers de la DPT desinfecten residències i centres de salut de la província

El primer centre en el que han actuat ha estat la residència de majors de Vall-de-roures.

El passat dissabte es va procedir a la desinfecció de la residència de Vall-de-roures, tant de l'interior com de l'exterior. / Foto: NDM

El Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament de la Diputació de Terol va començar aquest cap de setmana amb la residència de majors de Vall-de-roures les labors de desinfecció en aquesta mena d’espais, així com en centres de salut de la província, per a fer front a la pandèmia del coronavirus. Els treballs els realitzen bombers en equips de tres persones i desenvolupen aquesta tasca sota la coordinació del Centre de Coordinació Operativa (CECOP) del Govern d’Aragó.

La Diputació de Terol va oferir aquest servei al Govern d’Aragó, ha recordat el vicepresident de la Diputació de Terol, Alberto Izquierdo, per a contribuir a la lluita contra aquesta pandèmia. Per a això s’han disposat equips de tres persones que realitzen la neteja en aquests centres i d’aquesta manera complementen el treball que fins ara escometien efectius de l’Exèrcit.

“Aquest servei millorarà la tranquil·litat dels que estan vivint i treballant als municipis” ha destacat Izquierdo, que ha ressaltat a més la “vocació de servei públic” dels bombers de la institució provincial i la professionalitat dels efectius.

Es tracta de bombers del servei que s’ofereixen de manera voluntària per a exercir aquest treball, fora dels torns habituals amb els quals es cobreixen les possibles emergències que es puguin produir a la província.

Els equips es dediquen a la neteja en espais especialment sensibles a la propagació de la malaltia, començant per aquells en els quals s’han detectat casos i, per tant, la neteja dels quals és més urgent, seguint les indicacions del CECOP.

Dissabte passat els bombers del parc d’Alcanyís van escometre la desinfecció completa de la residència de Vall-de-roures, tant de l’interior com dels espais comuns de l’exterior.

Vehicles per a la desinfecció
D’altra banda, la Diputació de Terol ha posat a la disposició de les comarques els vehicles adquirits en el seu moment per la institució provincial i cedits a diferents ajuntaments de la província per a la seva utilització per bombers voluntaris davant possibles emergències. Es tracta de 26 vehicles pick up, autobombes i vehicles forestals que estan preparats per a poder realitzar la desinfecció als carrers dels municipis.

Des del Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament s’està recordant a les comarques que poden disposar d’aquests vehicles per a realitzar la desinfecció en els seus municipis, i els ofereixen les indicacions de quins són les proporcions més adequades de lleixiu i aigua, així com els llocs en els quals actuar especialment als municipis, com ara places, centres de salut o farmàcies, entre altres.

Així, les comarques poden organitzar les jornades de neteja als municipis, amb bombers voluntaris o personal municipal, sota la supervisió de la Subdelegació del Govern d’Espanya a Terol, o disposar d’aquests vehicles també per a realitzar transports necessaris com pot ser de medicaments.

Els treballs es coordinen, a més dins, de les Unitats de Coordinació Operativa Comarcal, posades en marxa pel CECOP.

REDACCIÓ
Mitjans