Logotips d'organismes oficials

Fundació Dinópolis continuarà sent Grup d’Investigació de Referència fins a l’any 2022

La Fundació es constitueix així com un dels setze centres de recerca que desenvolupen la seva activitat investigadora a Aragó

Restauració, durant els primers mesos d'enguany, d'una vèrtebra de dinosaure en el marc del projecte FOCONTUR. / Foto: NDM

La Fundació Dinópolis ha tornat a ser reconeguda com a Grup d’Investigació de Referència per al període 2020-2022, tal com recull la resolució dictada per la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern. La Fundació es constitueix així com un dels setze centres i organismes de recerca que desenvolupen la seva activitat investigadora en la Comunitat Autònoma d’Aragó.

L’equip de la Fundació Conjunt Paleontològic de Teruel-Dinópolis va ser reconegut l’any 2004 com a Grup de Recerca Emergent FOCONTUR (Fòssils Continentals Turolenses-Focus en Turisme) per la Direcció General de Recerca, Innovació i Desenvolupament. Amb posterioritat, FOCONTUR va ser reconegut com a Grup Consolidat i, més tard, com a Grup de Referència. El seu treball s’articula entorn de tres línies principals d’investigació: dinosaures de Teruel, vertebrats continentals del Cenozoico de Teruel i paleontologia aplicada.

Un objectiu primordial del grup consisteix aen aplicar les recerques al desenvolupament territorial de la província. Per a això, segueixen una estratègia fonamentada en diverses etapes: catalogació i estudi dels recursos paleontològics existents, cerca de nous jaciments i realització d’excavacions per a incrementar el seu número i/o qualitat, aplicació de mesures de conservació, labors pròpies de la recerca, i difusió dels resultats a través de Dinópolis i de diverses iniciatives (des de municipals a internacionals) que contribueixin al desenvolupament de la província.

El finançament rebut fins al moment ha permès desplaçaments per a consultar col·leccions de comparació custodiades en museus nacionals i estrangers i també per a presentar resultats científics en congressos internacionals. A més, entre altres activitats, s’han destinat recursos de FOCONTUR per a la restauració de fòssils (tasca que, a més de ser imprescindible per a la seva recerca ha generat ocupació temporal especialitzada) i també a la difusió de la ciència, com és el cas del Premi Internacional en Paleontologia que convoca anualment la Fundació.

REDACCIÓ
Mitjans