Logotips d'organismes oficials

L’ajuntament de La Freixneda reparteix mascaretes als seus veïns

A més, els treballadors del consistori han fet un curs per a formar-se en prevenció del COVID-19

Aquests dies s'han estat preparant les mascaretes per al repartiment. / Foto: NDM

Amb l’objectiu de prendre mesures per evitar la propagació del COVID-19, l’ajuntament de La Freixneda continua duent a terme diverses accions.

D’entrada, el consistori ha adquirit 500 mascaretes que repartirà gratuïtament a tots els veïns i veïnes del municipi, prioritzant els grups de risc. Així, durant  dels propers dies els treballadors municipals dispensaran este material de protecció sanitari.

“El mercat de compra de material sanitari està complicat. Gràcies a la fundació ‘Mas que un aplauso’ vam trobar un proveïdor de Saragossa en seu a Alcanyís. Vam parlar en ells i vam gestionar l’encàrrec”, va comentar Frederic Fontanet, alcalde de La Freixneda.

Es tracta de mascaretes de polipropilè hidrofòbic sintètic, en dos capes, per a tenir una doble protecció. Són reutilitzables, de manera que els veïns les podran tornar a emprar després de rentar-se a 60 graus o utilitzar una solució d’aigua, sabó i lleixiu al 2%.

“A més, hem adquirit un model infantil per a quan els xiquets puguin sortir de casa, tinguin una mascareta que s’adapti a la seua fisonomia”, va especificar l’edil.

Des de l’ajuntament demanen que, per a evitar la propagació del COVID-19 al municipi, tothom utilitzi sempre esta mascareta per a sortir al carrer.

D’altra banda, l’ajuntament ha prioritzat la formació dels seus treballadors públics, de manera que estan duent a terme un curs sobre prevenció i actuació enfront el coronavirus. La formació ofereix eines per a atendre al públic de manera segura, alhora que ofereix coneixements sobre com desinfectar i mantenir les instal·lacions municipals.

“Poc a poc anirà desapareixent el desconfinament, però mentre no hi hagi una vacuna s’hauran de prendre mesures. Per això, dins de les nostres possibilitats, ens estem anticipant en estes propostes”, conclogué Fontanet.

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank