Logotips d'organismes oficials

Valljunquera regala llibres a tots los xiquets per Sant Jordi

La iniciativa ha estat rebuda tan positivament que no es descarta seguir-ho fent els anys vinents

Alguns dels xiquets ja han començat a llegir-los. / Foto: NDM

Si el confinament és complicat per als adults, encara ho està sent més per als xiquets i xiquetes. Les rutines han canviat, l’aprenentatge a les aules també i, a més, els sagals no poden compartir joc amb els seus companys.

Per això, l’ajuntament de Valljunquera va plantejar una iniciativa amb l’objectiu de donar ànims als més menuts. “Feia dies que des del consistori ens plantejàvem què podíem fer per agrair als nostres xiquets la seua bona voluntat per quedar-se a casa i mantenir el somriure”, va explicar l’alcaldessa Susana Traver. Va continuar: “quin millor dia que el Dia Internacional del llibre i, alhora, Sant Jordi, una festa tan important per als aragonesos”.

Des de l’ajuntament es van ficar mans a l’obra per fer totes les gestions necessàries per poder dur a terme esta proposta. Traver, mestra d’infantil de professió, va seleccionar els llibres per als més menuts. “A més, a les zones rurals tenim l’avantatja de que coneixem a tots els xiquets i xiquetes i podem triar un llibre d’acord als seus gustos”.

Per a la selecció de les lectures per a l’alumnat de primària, les mestres de l’escola de Valljunquera van ser fonamentals. “Elles ens van passar el llistat dels alumnes i ens van fer les recomanacions dels llibres que més els hi podien agradar”, va incidir Traver.

Per a la compra dels llibres, des del consistori van apostar pel comerç de proximitat, encarregant tots els llibres a la llibreria Santos Ochoa d’Alcanyís, que els va fer arribar ràpidament al municipi.

D’aquesta manera, avui Dia de Sant Jordi i del Llibre, els 30 alumnes de les escoles de Valjunquera han rebut esta sorpresa de la mà de la consellera de cultura del municipi i de la pròpia alcaldessa. “Ha estat un repartiment molt emotiu i estem molt agraïdes per l’actitud de les diferents famílies. Per això, no descartem continuar en esta iniciativa les properes anualitats”, va explicar Traver.

Una proposta que “fomenta l’animació a la lectura en estos dies difícils, alhora que dóna l’oportunitat de passar temps en família i gaudir”, va concloure l’alcaldessa”.

SABINA COLOMÉ

 

 

Mitjans