Logotips d'organismes oficials

Els despreniments en una via tanquen un dels accessos de Fórnols a la N-232

Des de la DPT preveuen iniciar les obres d'arranjament de manera imminent

A més, l'última tempesta també va provocar el col·lapse de la bassa. / Foto: J. López

La intensitat de les pluges de les passades setmanes han provocats diversos desperfectes a la localitat de Fórnols. I és que des del temporal Glòria del mes de gener, el terreny del municipi es trobava especialment fràgil.

Col·lapsat d’aigua i sense més capacitat per absorbir, el sòl va acabar cedint, produint despreniments de terra i pedres en una de les vies d’accés al municipi. Concretament, s’ha vist afectat el camí que uneix Fórnols en la N-232.

Les pluges, que van arribar a acumular fins a 60 litres per metre quadrat, van ocasionar la cessió del vessant. Davant el risc de nous despreniments, l’ajuntament va decidir tallar la via. “Hi havia una esquerda molt alta i una roca amb risc de caure a la carretera. Hem tallat el pas i vam contactar amb els responsables de carreteres de la Diputació Provincial de Terol, que van inspeccionar l’estat i van valorar la situació “, va comentar l’alcalde Daniel Ferrer.

Així doncs, des de la DPT han reforçat la senyalització amb la finalitat d’evitar accidents, alhora que estan gestionant les obres d’arranjament, les quals es preveu que s’iniciïn de manera imminent.

Paral·lelament, la intensitat de l’última tempesta també va provocar el col·lapse de la bassa de la vila, de manera que es va haver de tallar l’accés principal, donant prioritat al complementari.

SABINA COLOMÉ
Mitjans