Logotips d'organismes oficials

Arenys celebra Sant Pol des del confinament

Gràcies a les eines digitals, els veïns i veïnes van poder compartir este dia mantenint alguns dels actes més tradicionals

L'ermita, buida, espera rebre als veïns i veïnes l'any vinent. / Foto: NDM

El passat dissabte 2 de maig, com tots els anys, Arenys de Lledó havia de celebrar Sant Pol, patró del municipi, amb una romeria a la ermita. Tot i que el confinament no va permetre gaudir-ho de la manera habitual, els veïns i veïnes es van organitzar per a poder homenatjar igualment al seu patró.

“Sant Pol, juntament en la Mare de Déu del Refugi, és el nostre patró. Per això, a pesar de les circumstàncies, hem procurat celebrar-ho igualment, organitzant algunes iniciatives online”, va comentar l’alcalde Xavi Cortés. Així, a través del grup de WhatsApp veïnal es van anunciar les diferents iniciatives.

En este sentit, un dels moments més tradicionals de la festivitat patronal és l’esmorzar al voltant de l’ermita, de manera que es va proposar que tothom organitzés l’esmorzar a casa i ho compartís a través de fotografies.

Després de l’esmorzar normalment es celebra una missa en honor al Sant. Gràcies a la coordinació entre la junta de l’ermita, la parròquia i l’ajuntament, es va poder organitzar una missa virtual. “El mossèn va retransmetre la missa en directe pel Facebook on ha quedat guardada per si a algú li interessa veure-la”, va remarcar Cortés.

A banda, al llarg de tot el dia el habitants d’Arenys van seguir compartint fotografies i vídeos pel grup de Whatsapp, de manera que es va continuar celebrant la festa patronal de manera comunitària gràcies a les eines digitals. A més, des de l’ajuntament s’ha fet una recopilació, que s’ha compartit a través de diferents mitjans.

Una iniciativa amb la voluntat d’il·lusionar a la gent després de tants de dies confinats. “És una tradició de molts d’anys i no hem volgut dixar de celebrar-la perquè sempre s’ha celebrat, inclús en els temps més difícils”, va incidir l’edil.

Un Sant Pol que restarà a la memòria dels veïns d’Arenys per celebrar-se de manera diferent. Si més no, des de l’ajuntament ja s’està pensant en l’organització del Sant Pol de l’any vinent. “Estem molt il·lusionats pel proper any i, per això, ja tenim idees per a celebrar-ho per partida doble”, va concloure Cortés.

SABINA COLOMÉ
Mitjans