Logotips d'organismes oficials

Fondespatla celebra San Pere Mártir des de casa amb aquest vídeo

Des de la Comissió van invitar a tots els veïns i veïnes a sortir a les seves per brindar pel seu poble i la seva tradicional festa

Video Thumbnail
San Pere Mártir - Fondespatla
L'últim cap de setmana d'abril Fondespatla celebra com cada any una de les seves festes més tradicionals. Parlem de la festa de Sant Pere Màrtir, que anualment convoca a tots els veïns i veïnes del poble a l'ermita pròxima al riu. No obstant això, aquest any a causa de la complicada situació causada

L’últim cap de setmana d’abril Fondespatla celebra com cada any una de les seves festes més tradicionals. Parlem de la festa de Sant Pere Màrtir, que anualment convoca a tots els veïns i veïnes del poble a l’ermita pròxima al riu.

No obstant això, aquest any a causa de la complicada situació causada pel virus COVID-19 des de la Comissió de Festes de Fondespatla no van voler perdre la tradició i van fer una adaptació de la festa des de les seves cases. Durant el dia van ficar música pel sistema de megafonia del poble i al migdia van invitar a tots els veïns i veïnes a sortir a les seves finestres, balcons i terrasses per pendre una copa de vi, cervesa o refrecs i brindar pel seu poble i la seva tradicional festa.

Aprofitant aquest trobament es van fotografiar i van crear aquest vídeo que podeu trobar a l’inici d’esta pàgina i on podem veure a tota la gent vinculada a Fondespatla celebrant la festa des de la distància. Al llarg del vídeo podem veure imatges d’anteriors edicions i vídeos d’aquest any amb els veïns i veïnes brindant des de casa en nom del sant.

Habitualment la gent de Fondespatla baixa per quadrilles a l’ermita de Sant Pere Màrtir i cada una prepara un menjar que normalment sol ser paella. Per la tarde, fan jocs tradicionals i fiquen música. Durant la nit tots aquells que volen sopen junts, fan una brasada i fiquen música al Cubic.

JOSÉ BLANCH
Mitjans