Logotips d'organismes oficials

Valljunquera cancel·la la Fira de la Tapa i la celebració de sant Isidre

Tot i així, des del consistori insisteixen en que confien que podran celebrar les altres activitats culturals d'este any, encara que s'hagi de fer des d'un nou paradigma

Enguany la Fira de la Tapa arribava a la cinquena edició. / Foto: M. Jiménez

A l’agenda anual de Valljunquera el mes de maig és un dels més senyalats. Juntament en la celebració de sant Isidre, des de fa uns anys també s’estava celebrant la Fira de la Tapa, que este any arribava a la cinquena edició.

Uns actes que òbviament s’han hagut de cancel·lar per la crisi sanitària derivada de la COVID-19, tal com ha oficialitzat l’ajuntament en la publicació d’un decret d’alcaldia avui mateix. “Mos trobem en una situació difícil que ens ha fet canviar la nostra vida, també els moments festius. Donat que encara seguim en l’Estat d’Alarma, s’han tingut que suspendre per responsabilitat social”, va explicar l’alcaldessa Susana Traver.

I és que, amb previsió del que pogués passar, l’ajuntament de Valljunquera es va posar en contacte amb totes les persones implicades en estes celebracions tan prompte se va decretar l’Estat d’Alarma. Es va avisar especialment als individuals i empreses implicats en la Fira de la Tapa per comunicar-los que possiblement s’hauria de suspendre. Finalment, fa només uns dies van haver de prendre la decisió definitiva de cancel·lar els dos actes.

“La veritat és que són dos caps de setmana molt esperats. Sant Isidre és una festa que està molt arraigada, mentre que la Fira de la Tapa ha agradat moltíssim des de la primera edició, tant als valljunquerans com a la resta del Matarranya i comarques veïnes”, va comentar Traver.

Si més no, l’alcaldessa ha volgut insistir en que aquesta situació és temporal i que la vida cultural i festiva tornarà amb força al municipi. “Ja estem pensant com organitzarem els actes culturals de la resta de l’any per a quan arribéssem a la “nova normalitat”. Encara mos queda la Setmana Cultural, a l’agost, i les festes patronals de sant Miquel, a finals de setembre”, va insistir l’alcaldessa. Va continuar: “si no les podem celebra tal hi com les concebíem habitualment, almenys farem alguna activitat per a mantenir la tradició i poder gaudir d’estos dies”.

SABINA COLOMÉ
Mitjans