Logotips d'organismes oficials

L’ajuntament de Vall-de-roures neteja un tram del riu Matarranya

El temporal Glòria i les crescudes ordinàries del riu havien provocat una important acumulació de grava

No és la primera vegada que l'acumulació de graves ocasiona problemàtiques. / Foto: S. Colomé

l llarg d’esta setmana l’ajuntament de Vall-de-roures ha estat duent a terme treballs de neteja riu Matarranya. Més concretament, la intervenció s’ha estat realitzant en el tram entre el pont de pedra i el de ferro. I és que el temporal Glòria, sumat a les crescudes ordinàries del riu, han provocat una important acumulació de grava al caudal del riu, impedint el correcte funcionament de l’assut i les sèquies.

La problemàtica, que ja s’ha repetit en variades ocasions, impedeix el correcte funcionament de la xarxa de subministre i reg. “Per culpa de les graves vam tenir que baixar les comportes del assut i, a més, estes graves també han entrat a tota la zona de la sèquia”, va explicar l’alcalde Carlos Boné. Unes graves que, fins i tot, havien arribat a fer cordons, de tal manera que ni aixecant les clapetes l’aigua podia córrer.

Els treballs, que s’executen des del propi consistori, duraran una setmana i es realitzen en un moment clau ja que al maig és quan es posen en funcionament molts d’horts i és necessari que les sèquies estiguen en condicions. A més, hi ha una gravera que té una concessió de l’aigua a través del riu. “Hem sol·licitat dur a terme esta neteja per a poder aixecar de nou les clapetes i que els regants puguin tornar a utilitzar l’aigua”, va afegir l’edil.

Unes feines que, segons va explicar Boné, s’han retardat per l’obertura de comportes del Pantano de Pena. “El nivell de l’aigua era massa alt i les màquines no podien entrar a fer les tasques de neteja”.

SABINA COLOMÉ
Mitjans