Logotips d'organismes oficials

La Freixneda prepara la reobertura de la seua escola infantil

En l’últim any el poble ha vist incrementat el seu nombre d’empadronaments de manera considerable

L'ajuntament ja ha començat a fer obres d'acondicionament i millora del centre. / Foto: NDM

Fa dos anys que La Freixneda no disposava de servei de guarderia per falta de xiquets i xiquetes. Però este any el municipi està de celebració: gràcies a l’augment d’infants, s’està preparant la reobertura de l’escola infantil.

De moment s’han inscrit cinc sagals per iniciar el curs al setembre, mentre que uns altres dos ho faran gener. Així , este curs l’escola bressol de La Freixneda tindrà un total de set alumnes.

En relació a la gestió de la llar d’infants, encara no està clar com es procedirà. “Hi ha dues fórmules: la municipal, en la qual l’ajuntament es fa càrrec del personal i del manteniment, i una altra a partir de ‘Sagalets’ de la institució comarcal, en la qual només hauríem d’encarregar-nos del manteniment. De moment, no hem pres la decisió”, va explicar l’edil.

Per ara l’ajuntament ja ha iniciat els treballs d’acondicionament i millora del edifici. Així, tenen previst canviar la il·luminació a LED per a estalviar, alhora que pintaran les aules i compraran mobles nous.

L’alcalde ha volgut recalcar la importància que tenen les guarderies als pobles rurals: “Tenir la guarderia oberta és garantir el futur dels pobles. És allí on comença la creació de vida que ajudarà, també, a mantenir l’escola primària”.

I és que sembla que La Freixneda està en creixement. “L’any que portem de govern hem crescut en 30 empadronaments, la qual cosa és una notícia fantàstica per al futur de la vila”, ha comentat l’alcalde. “La vida està canviant. En lo COVID-19 ho estem veient: mentre que les els habitants de moltes ciutats no poden sortir dels pisos en els que viuen, natros ja estem en fase 1. A més, el teletreball possibilitarà que la gent pugue tornar als pobles i mantenir les seues oportunitats laborals”, conclogué.

SABINA COLOMÉ
Mitjans