Logotips d'organismes oficials

La Freixneda executa el canvi d’enllumenat públic amb l’objectiu d’estalviar energia

El projecte s’ha pogut realitzar gràcies al FIMS 2019 i ha costat 28.000€

Acabades les obres, s'ha substituït gairebé el 40% de la il·luminaria pública. / Foto: NDM

Són molts els ajuntaments del Matarranya que estan apostant per canviar el seu enllumenat municipal, passant de les bombetes convencionals al LED. Una modificació que té dos objectius principals. D’una banda, aconseguir disminuir la despesa pública en la factura de la llum. Per l’altra, arribar a ser un municipi més sostenible.

Gràcies a la subvenció provincial del FIMS 2019, La Freixneda també esta procedint en este sentit, canviant parcialment l’enllumenat públic. En total, s’ha aconseguit substituït gairebé el 40% de la il·luminació. “Abans d’acabar esta legislatura ens proposem seguir apostant per este canvi i arribar a substituir bona part de les bombetes per LED’s”, va explicar l’alcalde Frederic Fontanet.

En este sentit, les darreres setmanes Instalaciones Hermanos Ferrer de La Freixneda ha estat canviant l’enllumenat públic, substituint més de 120 unitats de punts de llum, de les quals 79 eren làmpades completes i, la resta, bombetes de zones cobertes, com portals o porxos.

Un canvi que també suposarà una variació en l’estètica nocturna del municipi. Les bombetes, de 3.000 k, donaran un nivell intermedi d’intensitat per a ressaltar la pedra, però sense perdre la tonalitat càlida tan característica del municipi.

En total les millores han costat 28.000 € procedents del FIMS i suposaran un estalvi bastant elevat en la factura municipal: al voltant del 50% en les zones amb més potència i fins al 75% a les àrees amb menys.

SABINA COLOMÉ
Mitjans