Logotips d'organismes oficials

La Portellada arregle la seua plaça en una millora que permetrà ampliar-la o reduir-la

La plaça es podrà ampliar i retallar en funció de les necessitats a través d'uns maceteros que es col·locaran

La plaça es cobrirà en homigó i tindrà un dibuix al mig en pedra. / Foto: NDM

Un dels objectius que tenia l’equip de govern de Gloria Serrat, alcaldessa de La Portellada, era arreglar la plaça Miguel Cardona, on a més es trobe el bar de la localitat. L’estat de la plaça del poble es trobava en mal estat després que els arbres col·locats aixecaren i trencaren tot l’asfalt de terra a causa del creixement de les seues arraïls. En conseqüència va quedar una superfície de la plaça molt danyada “teníem por que haguere algun accident”, va explicar Gloria.

En l’entrada de l’estat d’alarma sanitària les obres es van haver de paralitzar, però en quant es va donar permís per treballar els obrers van aprofitar. “Va ser el millor moment, perquè la gent no podie sortir de casa i el bar estave tancat”, va explicar l’alcaldessa. D’esta manera els obrers han aixecat tota la plaça per cobrir-la de nou amb homigó i fer un dibuix al mig en pedra.

La financiació de la millora de la plaça ha estat subvencionada a través del Fons d’Inmersions Municipals Sostenibles (FIMS). “Ens tenim que ajusta al pressupost, els diners del FIMS no són molts, lo pobre aparellador va haver de fer moltes cavil·lacions per què quedara una cosa curiosa”. En total, el pressupost de l’obra ascendeix a uns 20.000€.

Tal com va explicar l’alcaldessa, “eren unes obres necessàries” que a més es podran aprofitar per a la situació actual. Ja que abans a la sortida del bar hi havia una rampa i un escaló, amb la reforma de la plaça s’ha deixat tot al mateix nivell, en una rampa però sense escales. Fins i tot, la plaça es podrà ampliar i retallar en funció de les necessitats a través d’uns maceteros que es col·locaran. D’esta forma podran separar la part on aparquen els cotxes de la resta de la plaça i bar: “com ara en el confinament s’ha de fer millor les coses a l’aire lliure podem ampliar part del bar segons les necessitats que tinguérem”.

Les obres, que també es van veure retardades per les pluges de les últimes setmanes, ja estan a punt de finalitzar. Recentment el hormigó ha estat canviant i els obrers ara treballen en el dibuix de pedra el mig.

JOSÉ BLANCH
Mitjans