window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Herbers s’uneix a la xarxa de Intenet del Matarranya i tindrà fibra òptica

La connexió es farà a través d'un enllaç en el repetidor d'Herbers des d'on es veu Fondespatla

Ja s'ha certificant la connexió a Queretes i s'ha iniciat la instal·lació a Lledó, els següents seran Valljunquera i La Vall. / Foto: MJG

La localitat veïna de la província de Castelló, Herbers, amplia el seu servei d’Internet gràcies a la seva unió amb la infraestructura del Matarranya. A través d’un enllaç, el municipi podrà comptar amb un nou servei d’Internet de fins a 30 megues amb tecnologia WiMAX.

Aquesta millora en la qualitat del servei és la solució acordada entre l’Ajuntament i la companyia Embou. “Vam trobar un punt en el repetidor d’Herbers on es veia Fondespatla, i vam poder fer un enllaç”, va explicar Sergio Puyo, responsable de la instal·lació.

A més, a través de la subvenció WIFI4U de la Unió Europea, la companyia de Embou també instal·larà en la localitat diverses zones wifi pel municipi. Unes ajudes destinades a oferir connectivitat gratuïta en espais públics. “Sí que és un poble de la comarca de Castelló, però per a nosaltres és com del nostre territori” va explicar Puyo.

En aquest sentit, perquè aquestes funcionin amb la millor qualitat també es procedirà al cablejat del poble amb fibra òptica. “Ja estem fent les primeres connexions de WiMAX, i en un parell de mesos quan tinguem la fibra òptica realitzarem una migració d’una tecnologia a l’altra”. D’aquesta forma, s’ampliarà la velocitat fins a 50 megues o 100.

Malgrat el retard en les instal·lacions, ja s’ha certificant la connexió a Queretes i s’ha iniciat la instal·lació a Lledó. Els següents seran Valljunquera i La Vall.

JOSÉ BLANCH
Mitjans