Logotips d'organismes oficials

Calaceit aprova el pressupost anual per gairebé 1.200.000 €

A més, el pleno va aprovar la instal·lació d'un punt de recàrrega de cotxes elèctrics

Els agricultors van mostrar la seua preocupació davant d'un canvi en la PAC. / Foto: calaceite.es

Fa unes setmanes Calaceit va celebrar un ple municipal en què es va aprovar el pressupost anual. “Són uns pressupostos extraordinaris vinculats a la situació que estem vivint. Hem seguit amb les partides previstes però hauran de fer-se modificacions per adaptar-nos a la situació“, va explicar l’alcaldessa Carlota Nuñez. De moment, des del consistori ja es preveu variar la partida destinada a la neteja ja que amb els nous protocols sanitaris s’hauran d’augmentar els treballs de desinfecció.

En total, el pressupost calaceità és d’aproximadament 1.200.000 €. Algunes de les partides més importants són les destinades a arranjaments vinculats al temporal Glòria i de canvi de l’enllumenat públic.

Però el ple no només va aprovar els pressupostos, sinó que també va incorporar altres punts d’interès. En este sentit, es va aprovar la concessió d’un espai per a la instal·lació d’un punt de recàrrega de cotxes elèctrics. “Pensem que degut a la situació estratègica de Calaceit i que cada cop hi ha més cotxes elèctrics, havíem de tenir un punt de recàrrega.”. Es tracta d’un projecte dut a terme per una empresa elèctrica.

Paral·lelament, la UAGA, juntament en la cooperativa d’agricultors de Calaceit, van projectar el seu malestar a l’ajuntament a raó de la PAC, per sol·licitar reclamacions a l’organisme corresponent. I és que “abans se’ls reconeixia com a zona de muntanya i ara se’ls ha tret este reconeixement, en tot lo prejudici que això provoca”, va declarar Núñez.

Finalment, també es va aprovar un conveni en Educació en relació a l’atenció primerenca, amb l’objectiu de millorar la detecció de xiquets o xiquetes en algun tipus de problemàtica i poder prendre mesures amb més rapidesa.

SABINA COLOMÉ
Mitjans