Logotips d'organismes oficials

Valljunquera celebra un ple en multitud de punts

Un dels més importants va ser l’aprovació del projecte i expedient de contractació de renovació de lluminàries

A més, les obres de gimnàs es donaran per finalitzades en breu. / Foto: ayuntamientovaljunquera.es

El passat 21 de maig Valljunquera va celebrar un ple amb diversos punts en l’ordre del dia. “Va ser un ple bastant llarg perquè al trobar-nos en la paralització dels processos administratius per l’Estat d’Alarma, era incongruent convocar un ple, de manera que hi havia molts punts a tractar.”, va explicar l’alcaldessa Susana Traver. La reunió, que es va fer de manera presencial, es va celebrar en una sala més gran, amb l’objectiu de poder mantenir la distància de seguretat. A més, es va procurar la desinfecció i l’ús de mascaretes.

Un dels punts més importants va ser el d’aprovació del projecte i expedient de contractació de la instal·lació de lluminàries. Es tracta d’un pla pressupostat en 180.000 € i que s’escometrà amb l’ajuda d’una subvenció europea al 50%. Una millora possibilitarà l’estalvi en les futures factures de llum i que, a més, vol “que l’ajuntament sigue un exemple de bon ús d’instal·lacions renovables per als veïns i veïnes”, va especificar Traver.

D’altra banda, també es va aprovar una subvenció de Omezyma per valor de 20.000 € i que servirà per acabar les obres del gimnàs, que estarà disponible en breu, donant un nou servei als valljunquerans i valljunqueranes. “Les obres s’haguessen tingut que acabar abans, però amb l’Estat d’Alarma es va quedar tot paralitzat. Ara les hem reprès i estaran apunt en poc temps.”, va declarar l’alcaldessa. Tot i així, des del consistori encara no tenen clar la seua obertura ja que “s’ha de ser cautelós en la situació actual”.

Per altra banda, i també tenint en compte les problemàtiques derivades de la crisi sanitària, l’ajuntament ha volgut facilitar la reapertura als hostalers del municipi. Així, ha eximit de lloguer als concessionaris de l’hotel Portal del Matarranya i el bar del centre social, els dos propietat de l’ajuntament. “Com que els dos arrendataris es van veure obligats a tancar portes, amb totes les pèrdues que això comporta, vam decidir eximir-los del lloguer estos dos mesos que han estat tancats”, va concretar Traver.

A banda, durant estos mesos també finalitzava el contracte d’arrendament del bar però l’ajuntament no va poder treure plecs ni dur a terme el concurs. “Segons marca la llei, podíem prorrogar el contracte fins a 9 mesos, i així ho hem fet”. Una decisió pensada per no ocasionar un major prejudici i inseguretat als hostalers.

Finalment, també es va fer la liquidació de l’any anterior, amb un superàvit de 7.000 €. En este sentit, com ja fa anys, el consistori valljunquerà va complir amb la normativa exigida, especialment apressant per als pobles menuts. “Són normatives que impedixen gastar els diners que tenim a la ‘hucha’ de l’ajuntament. Natros tenim un romanent de tresoreria de 160.000 € que ens agradaria invertir en reactivar l’economia global, però la llei no ens ho permet”, va concloure l’alcaldessa.

SABINA COLOMÉ
Mitjans