Logotips d'organismes oficials

Els serveis de préstec i devolució de la biblioteca de Vall-de-roures

Pel préstec és necessari sol·licitar cita prèvia per telèfon i respecte a la devolució s'ha col·locat un carro en l'entrada

A pesar de la possible apertura en la fase 3, la sala infantil quedarà tancada igualment. / Foto: NDM

El passat 11 de maig la Biblioteca Municipal de Vall-de-roures va obrir les seves portes després d’estar tancada durant el període de confinament i després d’una desinfecció completa de les instal·lacions i equipament. Tot i tornar a obrir la seu física els lectors no han pogut accedir a l’espai, ja que la biblioteca únicament conte amb el servei de préstec i devolució i no es pot quedar a llegir o estudiar.

Des de la biblioteca han creat diferents procediments segons els serveis. En este sentit, pel préstec és necessari sol·licitar cita prèvia per telèfon o correu electrònic per evitar així agrupacions de gent. Els usuaris poden buscar els llibres en el catàleg de la biblioteca o trucant directament per telèfon i posteriorment se’ls hi done cita. I respecte a la devolució s’ha col·locat un carro en l’entrada acompanyat de gel hidroalcohòlic perquè la gent pugui depositar els llibres. Consuelo, la bibliotecària de Vall-de-roures, va explicar que la gent ha respost bé pel que fa a l’apertura i va assegurar que ha acudit bastanta gent.

Per al moment l’espai està tancat al públic, tot i que en la previsible entrada a la fase 3 del pròxim dilluns a l’aforament de les biblioteques podrà augmentar fins a un 50%. Encara així, l’espai només obrirà les zones per adults i la sala infantil per al moment quedarà tancada.

D’altra banda, durant el temps de confinament la biblioteca ha continuat oferint els seus serveis de forma online. “Hem intentat que la gent tingués oportunitat d’accés als llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio”, va explicar Consuelo. Per poder accedir a esta biblioteca virtual els usuaris necessitaven una clau, usuari i contrasenya que prèviament havien de sol·licitar a la biblioteca perquè la facilitaré. Així mateix, també han compartit diferents vídeos educatius i cuentacuentos en col·laboració dels tècnics de cultura i l’antiga bibliotecària.

JOSÉ BLANCH
Mitjans