Logotips d'organismes oficials
blank

Arenys construirà un nou concepte de piscina integrat en l’entorn

El pressupost de la primera fase és de 90.000€, concedit pel FITE 2018

Novosat, l'empresa adjudicataria, fa dissenys sostenibles i integrats en l'entorn. / Foto: Novosat

El FITE 2018 va concedir a Arenys gairebé 90.000 € per fer una piscina. Amb això, la corporació municipal va apostar per un concepte innovador: una piscina integrada dins d’un espai natural.

Plantejada la idea, l’agost de l’any passat el consistori va fer una consulta ciutadana per a proposar als veïns i veïnes d’Arenys aquest nou concepte de piscina, el qual va ser acceptat amb una àmplia majoria.

Així, la piscina se situarà en uns bancals que són propietat de l’ajuntament i que es troben prop de l’església. Aprofitant els elements naturals de l’emplaçament i els recursos de la terra, es plantejarà una piscina recreativa amb diferents profunditats. “En lloc de fer els vasos clàssics amb un forjat de ciment i cobertura de rajoles, s’aprofitarà la forma natural del terreny i es farà un recobriment d’un material tipus quarts, al qual se li donarà un color natural i diferents textures”, va explicar l’alcalde Xavi Cortés.

El sistema de la piscina serà el de l’empresa italiana Biodesign que, a Aragó, té com a representant Novosat Pool, que va ser la guanyadora de l’adjudicació del contracte. El disseny del projecte l’ha creat l’estudi d’arquitectura MTT d’Alcanyís sota l’assessorament de Biodesign.

Novosat Pool no només crea dissenys de piscines afins a l’entorn sinó que, a més, són més sostenibles amb el medi ambient. Així, el pes de l’estructura és de fins a 10 vegades inferior a les piscines convencionals, requerint menys materials, menys transport i evitant el formigó del subsòl, alhora que s’aconsegueix una millor integració en el paisatge.

Segons les dades proporcionades, el disseny de la piscina d’Arenys comptarà amb una profunditat màxima de 1,40m, de manera que no caldrà socorrista. A més, utilitzarà la inclinació natural del terreny i permetrà l’accés de manera gradual, facilitant-lo per als xiquets, persones grans o usuaris amb mobilitat reduïda.

Però no només es preveu l’espai de bany sinó també tota una àrea recreativa, en què hi haurà un passeig amb un petit rierol, un bar tipus vending, els serveis habituals de la piscina i, fins i tot, un escenari per a poder celebrar actes durant l’estiu.

En total es preveuen tres fases que es volen finalitzar abans de l’acabament de l’actual legislatura, és a dir, en els propers tres anys. La primera fase, d’execució imminent, farà el primer vas de la piscina, les conduccions fins a la sortida de la finca i situarà una valla provisional. En una segona, s’edificaran les instal·lacions dels serveis, vestuaris i bar. Finalment, la darrera fase crearà l’espai ajardinat, l’acabament del vas, el vallat final i els últims detalls.

L'emplaçament és propietat de l'ajuntament. / Foto: X. Cortés

L’emplaçament és propietat de l’ajuntament. / Foto: X. Cortés

 

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank