Logotips d'organismes oficials

L’ermita de Sant Llambert de Pena-roja, greument danyada per les precipitacions

La façana presenta fisures i la teulada s'ha desplaçat diversos centímetres

Video Thumbnail
Ermita Sant Llambert pnrj
Les precipitacions dels últims mesos, sumades a la gran quantitat de neu acumulada durant el temporal Gloria a la comarca, han propiciat una problemàtica en l'ermita de Sant Llambert de Pena-roja de Tastavins. La teulada d'este temple es va veure greument perjudicada per les precipitacions i l'estru

Les precipitacions dels últims mesos, sumades a la gran quantitat de neu acumulada durant el temporal Gloria a la comarca, han propiciat una problemàtica en l’ermita de Sant Llambert de Pena-roja de Tastavins. La teulada d’este temple es va veure greument perjudicada per les precipitacions i l’estructura en el seu conjunt s’ha ressentit. “Avui en dia tenim diverses fissures que permeten que l’aigua penetre a l’interior, sobretot a la façana”, va explicar Luisa Julve, una de les propietàries dels edificis pròxims. A pesar que els danys actualment no són greus, podrien propiciar majors conseqüències en un futur.

Els propietaris dels masos pròxims han mostrat la seua preocupació perquè s’actue amb la màxima rapidesa. “En els últims anys s’ha actuat diverses vegades, però al ser un edifici tan antic requerix que s’actue en repetides ocasions per a conservar el seu estat“, va explicar Julve. Van ser estos mateixos els qui es van adonar dels danys al visitar l’ermita durant les passades setmanes. En este moment, l’Ajuntament de Pena-roja de Tastavins està indagant sobre la propietat d’este antic edifici per a poder realitzar les millores oportunes. A més, no es descarta haver de sol·licitar qualsevol ajuda que ajude a conservar el patrimoni arquitectònic del lloc.

La festa de Sant Llambert, que se celebra any rere any el mes de juliol i reunix a tots els veïns de la localitat en este lloc, este 2020 s’ha cancel·lat a causa del COVID-19. L’ermita és d’origen anterior a la coneguda ermita de la Mare de Deu de la Font Pena-roja i és la segona de major importància en el terme municipal.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank