Logotips d'organismes oficials

Els alcaldes del Matarranya demanen més informació sobre el Yellowstone Europeu

El projecte pretén "restaurar la naturalesa" mitjançant la reintroducció d'espècies salvatges

Video Thumbnail
Yellowstone reunio alcaldes fondespatla
La iniciativa coneguda popularment com el Yellowstone Europeu continua la ronda de contactes. A inicis d'esta setmana es va donar a conéixer als Ports i ara també en el Matarranya. Els promotors del projecte Mestrazgo – Els Ports es van reunir en esta ocasió amb els alcaldes dels municipis del Matar

La iniciativa coneguda popularment com el Yellowstone Europeu continua la ronda de contactes. A inicis d’esta setmana es va donar a conéixer als Ports i ara també en el Matarranya. Els promotors del projecte Mestrazgo – Els Ports es van reunir en esta ocasió amb els alcaldes dels municipis del Matarranya que s’han inclòs dins este territori, per a presentar-los la idea i, sobretot, per a aclarir els dubtes i inquietuds que s’han anat generant al voltant d’esta iniciativa.

El passat dimecres 24 de juny l’ajuntament de Fondespatla va acollir una reunió informativa entre els diferents alcaldes i els promotors del Maestrazgo – Els Ports, una iniciativa promoguda per la fundació Global Nature i que té com a objectiu convertir esta zona, que inclou part de les províncies de Tarragona, Castelló i Teruel, en un dels grans destins de naturalesa i cultura del món.

La iniciativa va veure la llum a l’inici de l’any, quan va ser batejat com el Yellowstone Europeu, i des de llavors ha generat gran renou.  Per a un dels gestors del projecte, el biòleg valencià Ignacio Jiménez, l’objectiu és “la unió dels valors naturals i culturals perquè la zona fos més coneguda, generant així més recursos i més visites i, per consegüent, oportunitats”. El caràcter muntanyenc boscós, la poca densitat de població i la bellesa dels seus municipis són els punts d’unió de les tres províncies en el projecte. El mapa del projecte en el Matarranya solament tindrà influència sobre les poblacions del sud-est comarcal. Vall-de-roures, Beseit, Mont-roig i Fondespatla són algunes de les localitats destacades pel projecte per a la seua actuació.

Durant la reunió els assistents van exposar les seues reticències pel projecte, especialment per no haver-los tingut en compte i per desconéixer les implicacions que tindrà per al territori, especialment entre les zones i sectors que no encaixen dins de l’ideal de naturalesa i cultura que volen promocionar.

 

Reticència i negació davant el projecte
La Plataforma No al Yellowstone Europeu ha llançat ja el ‘Manifest per la Vida Rural’ en el qual s’oposa a este gran projecte i lluita “per un Maestrazgo-Els Ports viu, amb pobles plens de gent i generant oportunitats en tots els sectors”. En el document la plataforma demana als governs de les tres comunitats autònomes “que declaren els nostres territoris rurals lliures d’especulació i interessos forans i aliens al territori”, sobretot, pels efectes que este podria tenir en els sectors agrícola i ramader, predominants en la zona.

REDACCIÓ
Mitjans