Logotips d'organismes oficials

Valljunquera millorarà els accessos i instal·lacions del seu ajuntament

Les obres inclouen una rampa, un ascensor i nous espais per a associacions i serveis socials

Video Thumbnail
Obres accessibilitat ajuntament valljunquera
Les obres pretenen millorar els accessos a la casa consistorial de Valljunquera, "fa anys que teníem previst adaptar per a minusvàlids tots els edificis municipals, hem començat per l'ajuntament, volem que siga la casa de tots, la casa del poble", va assegurar Susana Traver, alcaldessa de la localit

Les obres pretenen millorar els accessos a la casa consistorial de Valljunquera, “fa anys que teníem previst adaptar per a minusvàlids tots els edificis municipals, hem començat per l’ajuntament, volem que siga la casa de tots, la casa del poble”, va assegurar Susana Traver, alcaldessa de la localitat.

Les obres consisteixen en l’eliminació les barreres arquitectòniques dins de l’edifici i col·locar una rampa en l’entrada. Així mateix, es col·locarà un ascensor per a facilitar el moviment entre les dues plantes de l’ajuntament.

La segona planta de l’ajuntament, actualment buida, també serà reformada per a crear dues sales de reunions. D’una banda, una es destinarà a les associacions de la localitat perquè puguen realitzar allí les seues reunions i emmagatzemar els seus materials. Actualment la localitat compta amb vuit associacions de les quals únicament dos tenen espais privats, per això “creiem que l’ajuntament ha de ser la representació de tot el municipi i també per a les grans associacions que ens ajuden a desenvolupar moltes activitats al llarg de l’any i estan predisposats sempre a ajudar en totes les activitats”, va assegurar l’alcaldessa.

El segon espai es destinarà a la treballadora social, que actualment compartia espai amb l’administrativa de l’ajuntament, la qual “moltes vegades havia de sortir”. La intenció és crear un espai molt més funcional.

Respecte al pressupost, es destinaran un total de 110.000€, dels quals fins a 80.000 seran finançats a través del FITE, Fons d’Inversions de Terol. “Fa anys que ho demanàvem i per primera vegada des que sóc alcaldessa en 5 anys ens ho han donat”, va explicar Traver.

Les obres tenen prevista la seua finalització a mitat agost, i es pretenen inaugurar les instal·lacions a la fi del mateix mes o principis de setembre. Les actuacions en la part exterior tractaran de conservar la imatge de pedra de l’ajuntament construït en el segle XVI.

D’aquesta manera, Valljunquera pretén facilitar l’accessibilitat de les instal·lacions municipals a totes les persones amb falta de mobilitat o gent gran que actualment té dificultats per a arribar.

REDACCIÓ
Mitjans