Logotips d'organismes oficials
blank

El pressupost de les festes de La Freixneda revertirá en els seus veins

L'interés per la societat de La Freixneda está present en més d'una partida pressupostària este any

Municipi de La Freixneda. / Foto: NDM

L’aprovació dels pressupostos municipals ha sigut retardada, en alguns casos, fins a meitat d’any. En uns altres, els comptes hauran de ser modificades després de la seua aprovació. Uns números que van començar a variar respecte a la normalitat ja el mes de gener després de la borrasca Gloria que va arrasar amb bona part de la comarca i que continuen variant encara avui dia a causa de la crisi del COVID-19.

El total monetari ha patit ja diverses readaptacions i remodelacions. De fet, “les partides de despesa de manteniment municipal han pujat a causa del temporal Glòria i a l’adaptació dels espais amb productes de protecció contra el COVID-19”, va assegurar l’alcalde de La Freixneda Frederic Fontanet. Per contra, altres partides com les relatives a les festes patronals, no compliran la seua comesa. “Hem volgut que les festes revertisquen al poble”.

La Freixneda va aprovar els seus comptes iniciat el mes de juliol. Per fi el consistori municipal va aconseguir finalitzar els pressupostos municipals una vegada es van reprendre els terminis administratius després del confinament. El gruix de la inversió de l’ajuntament es destinarà a la societat de La Freixneda, més concretament a la creació d’un espai d’oci jove, la remodelació del parc infantil i la creació d’una zona de gimnàsia activa per a majors. Uns projectes que s’han vist incrementats a causa de la suspensió de les festes patronals. Així i tot, el consistori està pendent que s’òbriguen els terminis per a realitzar les sol·licituds de les subvencions del FITE i FIMS a més de les ajudes d’energies renovables per a escometre estes actuacions.

L’interés per la societat de La Freixneda és present en més d’una partida pressupostària. Així, els pressupostos contemplen també una millora per als treballadors municipals de l’ajuntament que han vist ampliades les seues hores contractuals i la seua remuneració monetària.

L’ajuntament ha remodelat recentment l’oficina de turisme i l’escola infantil que obrirà les seues portes el mes de setembre. A més, la part alta del municipi comptarà amb un aparcament d’unes 30 places i que facilitarà l’accés a veïns i afins.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank