Logotips d'organismes oficials

Es crea el club de petanca de La Torre del Comte per a crear vincles socials

La idea forma part d'un projecte major que habilitarà un espai de gimnàsia per a majors

La pista de petanca se situarà detràs de l'ermita. / Foto: NDM

L’ajuntament de La Torre de Comte pretén crear vincles socials i d’unió entre els seus veïns. Per a això, l’alcalde Alberto Díaz va convocar als residents en la localitat a una reunió amb una nova proposta: crear un club de petanca. Segons l’alcalde, este joc és un element important per a aconseguir que la gent se relacione i recuperen els vincles normals als pobles. “La creació del club no sols influïx en un aspecte de diversió, sinó també en un àmbit social”, va explicar Díaz.

La resposta va ser positiva. Els veïns de La Torre  van acceptar la proposta de l’ajuntament, que en breus començarà la construcció i adaptació de la pista per a adaptar el terreny a este joc. “Forma part d’un projecte major que s’està duent a terme malgrat la falta de suport econòmic i que habilitarà un espai de gimnàsia per a majors als voltants de l’ermita municipal. Finalment, la pista de petanca se situarà detrás de l’ermita“, va assegurar Díaz. Un joc que va nàixer amb la civilització grega i que va arribar a la península gràcies a la romanització. Després de segles de trajectòria, finalment, en 1907 va nàixer el joc tal qual és ara.

Entre els objectius de la creació del club està el de crear una competició sana que fins i tot es podria realitzar, segons l’alcalde, entre diversos municipis que compten amb afeccionats a este esport. Díaz va voler recalcar la importància que també participen els més joves, de fet, va assegurar que “normalment són estos els que protagonitzen els campionats que, per qüestions d’edat, tenen major coordinació neuronal i de moviments”. Les mesures, les distàncies i l’impuls del cos són claus per a la petanca.

REDACCIÓ
Mitjans